Home Новини сучасних технологій Названо SMS-повідомлення, які не рекомендується зберігати на смартфоні

Названо SMS-повідомлення, які не рекомендується зберігати на смартфоні

0

Всі ми користуємося смартфонами і зберігаємо на них велику кількість персональної інформації, яка може нам нашкодити в “поганих” руках. Що можна віднести до небезпечної інформації? Найперше це месенджери, соціальні мережі та всі інші ресурси, в яких проводяться персональні діалоги з іншими користувачами та до яких можна отримати швидкий доступ за допомогою смартфона. Зараз же буде названо SMS-повідомлення, які не рекомендується зберігати на смартфоні, оскільки при крадіжці смартфона зловмисники можуть дізнатися багато про вас, ваші банківські рахунки і тому подібне.

SMS з інформацією про ваших близьких

Смс в яких є якась інформація про ваших близьких, а саме про те, де вони проживають, їхній вік, місцезнаходження, стан здоров’я і тому подібне. Вся ця інформація в руках зловмисника зможе нанести вам та вашим знайомим велику кількість проблем. Таке краще не зберігати ні в смс-повідомленнях, ні в месенджерах, ні в соціальних мережах.

Провокативні SMS

До таких смс можна віднести всі ті, в яких може знаходитися інформація, яку зловмисники зможуть використати для шантажу та розповсюдження про вас негативної інформації, яка може вплинути на ваше сімейне життя, роботу, бізнес або ж на стосунки із знайомими. Краще зразу видаляти такі смс, а ще краще не отримувати таких.

Логіни і паролі в SMS

Зазвичай, при реєстрації на різноманітних сайтах та сервісах, вони відправляють повідомлення з даними для входу на них. Це дійсно зручно, оскільки всі паролі збережені на смартфоні і у випадку, якщо ви забули їх, можна легко і швидко нагадати собі. Хоча це і зручно, такі всі отримані паролі та дані для входу краще переносити в більш надійні сховища, а смс з таким вмістом зразу видаляти. Не давайте зайвої можливості шахраям отримати доступ до важливої інформації.

SMS із невідомими посиланнями

Такі типи повідомлень (та ще й повідомлення з незнайомих номерів) рекомендується видаляти завжди і ніколи не переходити на них. Навіть якщо ви це знаєте, дехто з сім’ї, хто має доступ до вашого смартфона, можуть не знати того, що на такі посилання заборонено переходити. В більшості випадків, невідомі посилання ведуть на шкідливі сайти, де може розпочатися автоматичне завантаження зловмисного програмного забезпечення.

Тепер стосовно SMS, які прихдять з вашого банку

Всі смс, які приходять з вашого банку, не містять ніякої конфіденційної інформації, яка б могла вам нашкодити. Єдине, що може міститися в таких смс, це баланс вашої банківської карти. У випадку, якщо ви не хочете ділитися цією інформацією з іншими, можете видалити таке смс. В іншому випадку, такі смс можуть залишатися на смартфоні.

Також нещодавно було названо SMS-схеми, за допомогою яких “розводять” українців.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version