Home Новини сучасних технологій Названо технологічний процес виготовлення вакцин

Названо технологічний процес виготовлення вакцин

0

Основні публікації на нашому сайті стосуються новинок у сфері технологій, зокрема ґаджетів та інших пристроїв сьогодення, а також підбірок та оглядів пристроїв, які нас оточують. Окрім цього, ми розповідаємо і про захист себе та своїх даних в умовах використання різного роду пристроїв. Сьогодні ми вирішили написати і про вакцини. Правда не розповідати про них та не переконувати в необхідності застосування їх, чи навпаки відмови. Зараз буде названо технологічний процес виготовлення вакцин. Скажемо так, для загального розвитку.
І так, спочатку зазначимо підходи, які використовуються для створення вакцин. Їх є три, а саме:

  • використання цілого вірусу (бактерії);
  • використання частини патогена;
  • використання генетичного матеріалу.
    Тепер щодо технологій, які використовуються при виробництві вакцини. Їх є п’ять:
  1. Інактивована вакцина. Дана технологія полягає в знищенні (інактивації) патогенного мікроорганізму шляхом застосування хімічних речовин, тепла чи радіації, який далі використовуватиметься для створення безпечної вакцини. Таким чином знижений патогенний мікроорганізм буде служити маркером для імунної системи, тобто вона запам’ятає його та зможе виробити антитіла.
  2. Векторна вакцина. Технологія виробництва даної вакцини полягає в використанні безпечного вірусу для людини. В складі даного вірусу знаходяться специфічні білки небезпечного вірусу, які в подальшому допоможуть імунній системі розпізнати та почати боротись із уже небезпечним вірусом.
  3. Жива вакцина. В даному випадку, при виробництві живої вакцини використовується дуже ослаблений вірус чи схожий мікроорганізм. Технологія така ж як у інактивованої вакцини. Цю вакцину ще називають ослабленою та підходить вона не всім, особливо це стосується людей з ослабленим імунітетом.
  4. Вакцина на основі генетичного матеріалу. Такого типу вакцина надає імунній системі точні інструкції, відбувається це за допомогою нуклеїнових кислот. Відповідно до цього, імунна система розпізнає, з чим їй потрібно боротись, створює специфічні білки та відповідно до цього реагує на наявність небезпечного вірусу.
  5. Субодиничні вакцини. В даному випадку технологія полягає в використанні маленьких частинок вірусу, які при потраплянні надалі в організм, імунна система розпізнає як небезпеку.

    Також нещодавно було створено ароматизовані стікери, які знищують неприємний запах всередині медичних масок.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version