Home Новини сучасних технологій Названо причини, які можуть впливати на втрату смартфоном мережі

Названо причини, які можуть впливати на втрату смартфоном мережі

0

Ваш смартфон погано ловить мережу чи втрачає її останнім часом занадто часто? Якщо так, то зараз буде названо причини, які можуть впливати на втрату смартфоном мережі. Причин буде декілька, так як проблеми можуть стосуватись як налаштування вашого смартфона, так і проблем безпосередньо із мережею.

Розпочнемо із втрати мережі через налаштування смартфона. Самий перший варіант, який варто перевірити – це SIM-карту, вірніше її роботу. В даному випадку вона могла навіть банально відійти від контактів, тому тут рекомендується витягнути її та перевстановити. Також можна спробувати покористуватись нею на іншому смартфоні. А от якщо ви користуєтесь своєю сім-картою більше 5 років, то тут однозначно потрібно замінити її, тим більше, що при заміні ваш номер телефону не втрачається.

Більш складна причина, яка призводить до втрати мережі на вашому смартфоні пов’язана із несправністю антени на самому пристрої. В такому випадку вам доведеться звертатись в сервісний центр.

Ну і звісно, втрата мережі може бути пов’язана і з налаштуваннями, зокрема в плані вибору стандарту покриття (2G, 3G, 4G, тощо). Якщо ви вибираєте лише один із наявних стандартів, то смартфон не зможе автоматично шукати кращу якість покриття, а у випадку втрати зв’язку з вибраним вами стандартом, втрачатиме загалом доступ до мережі.

Тепер щодо проблем із самою мережею. Для початку це те, з чим стикаються багато користувачів в дорозі чи малих населених пунктах – відсутність покриття. В більшості випадків це є основною проблемою, так як покриття в деяких зонах потребує бути кращим.

Але проблеми з мережею можуть виникати і коли ви знаходитись в одному приміщенні чи одній зоні. В даному випадку це пов’язано із збоями в роботі базової станції, що виникають в процесі виходу з ладу певних елементів чи пов’язані із відключенням електроенергії. Зазвичай такі проблеми досить швидко вирішуються з боку оператора стільникової вежі.

І остання причина втрати мережі, але вона стосується втрати покриття в конкретному місці чи приміщенні, полягає в використанні глушилок, які в тій чи іншій зоні приглушують роботу мережі. Інколи такі системи використовують і при здачі іспитів.

Також нещодавно було названо причини, чому варто вимикати ваш телефон під час відпустки і не тільки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version