Home Новини сучасних технологій Названо типи SMS, які варто видалити з смартфона

Названо типи SMS, які варто видалити з смартфона

0

Деякі люди видаляють SMS з телефону відразу після того, як прочитали. Чи є сенс видаляти SMS з одноразовими паролями, чи можуть ними скористатись шахраї і як взагалі правильно робити, ми розповімо в статті.

Візьмемо до прикладу SMS, які присилає банк для підтвердження якоїсь дії. В цих повідомленнях чітко вказано, не передавати і не розголошувати код. Із-за цього деякі користувачі після прочитання негайно видаляють SMS. Насправді, ці коди дійсні декілька хвилин і все, далі з ними ніхто нічого не зможе зробити. Отож, все, що можуть зробити ці SMS, це зайняти пам'ять на телефоні і все. Шахраї ніяк не скористаються кодом в свою користь.

Коли ви реєструєтесь на сайтах, вам також приходять коди підтвердження. Ці SMS теж можна не видаляти, бо вони працюють так само як SMS з кодами банку. Код стає не дійсний буквально за декілька хвилин або після використання. Тому, знову ж таки, боятись нічого.

Також є вид SMS, які повідомляють про списання коштів та залишок на балансі. Ці повідомлення теж нецікаві шахраям, вони не зможуть дізнатись з них нічого. Адже в SMS видно лише останні чотири цифри карти.

SMS з логіном і паролем потрібно видаляти зразу, а інформацію занести в безпечне місце або запам'ятати. Бо тут вже шахрай легко зможе скористатись даними. Хоча такі дані мало хто висилає у вигляді повідомлення.

Інколи на телефон приходять SMS з різними незрозумілими посиланнями. Одразу скажемо, переходити на них не можна, бо це точно шахрайська схема. Такі SMS самі по собі нічого не зроблять з вашими даними чи телефоном, але якщо вдома є інші люди або діти, які ненароком зможуть перейти на це посилання, то краще видаліть повідомлення і будьте спокійні.

Якщо після реєстрації на сайті, вам прислали посилання на особистий кабінет, то тут є два варіанти. Якщо посилання одноразове, то воно може залишатись на телефоні скільки завгодно, а якщо ж багаторазове, то краще цю SMS видалити, щоб ніхто не заліз.

Якщо на телефоні ви обмінювались якоюсь інформацією з іншими, то краще таке теж видаляти. Але це вже справа кожного. Краще не тримати на телефоні взагалі даних, які не мають знати всі.

Також нещодавно було названо причину, чому не можна переходити на посилання в SMS.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version