Home Новини сучасних технологій Названо причину, чому не можна переходити на посилання в SMS

Названо причину, чому не можна переходити на посилання в SMS

0

Можливо ви звертали увагу, що останнім часом збільшилася кількість отриманих смс-повідомлень з різноманітними пропозиціями, акціями, вигідними умовами, виграшами і тому подібним. На перший погляд це зовсім різні смс і їх нічого не об’єднує, але на ділі, одна річ їх об’єднує – посилання. Зараз же буде названо причину, чому не можна переходити на посилання в SMS.

Якщо вже всі звикли до телефонних шахраїв, то смс-шахраї це щось відносно нове для українців. Чому смс-шахрайства для них вигідніші, ніж телефонні? Причина очевидна - за допомогою масової розсилки смс можна охопити більшу кількість потенційних жертв і набагато швидше. Зазвичай шахраї відправляють смс-повідомлення від імені офіційних організацій, банків, інтернет-магазинів і тому подібного.

Текст повідомлення може відрізнятися для різних випадків, але посилання залишають завжди. В більшості випадків, вони ведуть на фішингові сайти, або ж на сайти із автоматичним завантаженням шкідливого програмного забезпечення. Що в першому випадку, що в другому, це небезпечно як для вас, так і для вашого смартфона або іншого ґаджета.

Якщо детальніше, то при переході на фішинговий сайт, який завжди максимально схожий до офіційного сайту тої чи іншої організації, у вас запросять вводити ваші персональні дані, до яких можна віднести ваші повні банківські реквізити, ПІБ або ж інші дані, які допоможуть шахраям отримати доступ до вашого банківського рахунку.

Тепер стосовно шкідливого програмного забезпечення. Переходячи на посилання, які призначені для завантаження шкідливого додатка, вам або запропонують його завантажити (під виглядом офіційного), або ж завантаження розпочнеться автоматично.

Суть цих додатків схожа до фішингових сайтів, з різницею в тому, що за допомогою них, за вами почнуть стежити і збирати всю інформацію, та записувати все що ви робите на своєму смартфоні або ПК.
В будь-якому випадку, не рекомендується переходити на посилання в смс і тим більше завантажувати додатки із неперевірених джерел, оскільки ймовірність зараження вірусами, в таких випадках, дуже велика.

Також нещодавно було названо 10 популярних міфів про смартфони, в які ви даремно вірите.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version