Реклама

Названо випадки, коли випромінювання від смартфона небезпечне

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

З самого початку існування стільникових телефонів розповсюджувалася інформація про те, що їхнє випромінення надзвичайно небезпечне і негативно впливає на власників смартфонів. Така сама інформація продовжила розповсюджуватися і з появою смартфонів. Більшість користувачів сліпо вірять в це, саме тому зараз буде названо випадки, коли випромінювання від смартфона небезпечне.

Для початку варто знати, що на даний момент, нема ні одного офіційного підтвердження тому, що смартфони, а саме їхнє випромінювання, якимось чином впливають на здоров’я людини. Зараз багато провідних медичних закладів та дослідників продовжують вивчати вплив смартфона та його випромінювання на людину.

Дещо ж все-таки відомо про випромінювання, а саме про неіонізуючі хвилі. Дослідники вже довели, що неіонізуючі хвилі, які випромінюють сучасні смартфони, не мають достатньої енергії, щоб якимось чином вплинути на здоров’я людини і тим більше нанести непоправиму шкоду структурі ДНК.

Одночасно з цим твердженням, Американське онкологічне співтовариство не виключає факту виникнення пухлин в області голови та шиї. Єдиною проблемою цього твердження є те, що це питання ще повністю не досліджене і тому сприймати його як факт, ще не варто.

На даний момент відомо, що кожна людина по різному поглинає електромагнітну енергію, яку випромінюють смартфони. Для прикладу, китайські смартфони типу Huawei, Xiaomi та інші випромінюють найбільше такої енергії. Враховуючи різну кількість енергії, яку випромінюють смартфони, було введено коефіцієнт SAR, який показує кількість електромагнітної енергії, яку споживають тканини тіла людини при користуванні тим чи іншим смартфоном. Так ось, цей коефіцієнт SAR найвищий саме в китайських смартфонах.

То як вберегти себе від надмірного випромінювання смартфонами і не заподіяти собі ніякої шкоди?

Якщо ви хочете бути впевненим в тому, що випромінювання смартфона не вплине на вас негативно, то варто виконувати декілька рекомендацій, а саме:

  • Менше розмовляйте по телефоні
  • Розмовляйте тільки по гучномовці або через гарнітуру
  • Під час сну залишайте смартфон подалі

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зменшите можливий вплив випромінювання смартфона на ваш організм.

також нещодавно стало відомо, чим забита пам’ять вашого смартфона і чому її так складно звільнити.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы “секретные” функции компьютерной мыши

Стаття доступна українською...А пользуетесь ли вы всеми возможностями своей компьютерной мыши? Вероятно, нет, так как обычно мы используем основные...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -