Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо хитрощі, на які йдуть українські банки з кредитними картами

Названо хитрощі, на які йдуть українські банки з кредитними картами

0

Кредитні карти користуються популярністю серед українців, оскільки на них завжди є такий кредитний ліміт, який не важко погасити протягом 1-2 місяців. Крім цього, наявність кредитки рятує в непередбачуваних ситуаціях, коли не вистачає декілька сотень гривень для покупки певного товару. Зараз же буде названо хитрощі, на які йдуть українські банки з кредитними картами.

Комісії за зняття готівки

Зараз мова йде про комісії за зняття готівки із кредитної карти. Зазвичай, банки ставлять таку комісію, що знімати готівку з кредитки стає не так вже й вигідно. В даному випадку, для вашого банку нема різниці, в банкоматі якого банку ви будете знімати готівку з своєї кредитки.

Часом банки можуть піти на зустріч своїм клієнтам і дозволити знімати готівку без комісій, але тільки в банкоматах їхнього банку.

Комісія за обслуговування

Досить популярна хитрість з сторони банку, не повідомляти про те, що за кредитку прийдеться платити певну суму щорічно, починаючи з 2-го, або 3-го року користування. Зазвичай, такі нюанси вони замовчують, а інформація про плату за обслуговування з'являється тоді, коли ви вже пропустили платіж. На щастя, банків з такими пастками вже дуже мало і великі, і популярні банки стараються уникати таких умов, які замовчуються.

Відсотки за прострочений платіж

Відсотки за прострочений платіж досить болюча тема, оскільки це основний заробіток банку. Хоча більшість банків пропонують пільговий безвідсотковий період для погашення заборгованості, бувають випадки, коли платіж був прострочений і тоді прийдеться сплатити всі %, які не оплачувалися під час пільгового періоду. Крім цього, якщо сума була значна, то кожен день простроченого обов'язкового платежу влетить в серйозну копійку для вас, та ще й зіпсує вашу кредитну історію та стосунки із банком.

Ніколи не забувайте, що банки заробляють саме на комісіях та відсотках, то у випадку, коли кредит дійсно необхідно взяти, старайтеся не пропускати обов'язкові платежі, а ще краще повертайте гроші в пільговий період. Тоді ви не буде переплачувати за кредит і не будете мати проблем з банком.

Також рекомендуємо ознайомитися із матеріалом, де названо причину, через яку не можна різати банківські карти.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version