Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо найпопулярніші пастки для українців від банків

Названо найпопулярніші пастки для українців від банків

0

Зараз практично кожен українець користується послугами банку, оскільки через них проходять всі наші фінанси, ми розраховуємося в магазинах їхніми картами, беремо в них кредит, іпотеку і тому подібне. Зараз же буде названо найпопулярніші пастки для українців від банків.

Заборгованість перед банком

Найпопулярнішою пасткою може стати неочікувана заборгованість по кредиту. Найчастіше таке трапляєтсья тоді, коли ви вносите останній платіж по кредиту і офіційно гасите його. Зазвичай, в недобросовісних банках роблять так, що у вас залишається непогашеними декілька гривень боргу, про які вміло замовчується. Після умовного погашення боргу, ви продовжуєте своє життя навіть не знаючи про те, що на вас висить борг, а саме заборгованість у вигляді непогашених відсотків, яка через декілька років виросте в немаленьку суму. Коли сума буде більш-менш солідна, банк подає на вас в суд за відмову погасити кредит.

Щоб не потрапити в таку пасту, вимагайте в банку довідку про те, що ви повністю погасили кредит і вони не мають до вас ніяких претензій.

Не закритий рахунок або банківська карта

Ситуація схожа до попередньої з різницею в тому, що тепер вам випишуть кругленьку суму не за те, що ви кредит непогасили, а через те, що ви не оплатили певну послугу в банку. Зазвичай така ситуація зустрічається з старими банківськими картами, за обслуговування яких необхідно платити (зарплатні, пенсійні і тому подібне). Якщо через рік після користування вам було виставлено рахунок, який ви не оплатили, оскільки на карті не було коштів, банк почне нараховувати штраф за кожен прострочений день оплати. Традиційно, вас сповістять про це тільки тоді, коли збиреться сума, яка перевищує в декілька разів ту, яку ви повинні були оплатити за обслуговування картою.

Щоб не потрапити в таку пастку, просто закривайте свій рахунок в банку, це стосуєтсья тих випадків, коли ви більше не плануєте користуватися їхніми послугами.

Технічний овердрафт

Така річ як технічний овердрафт надзвичайно небезпечна річ, з якою може зустрітися будь-який тримач банківської карти. В даному випадку не захистить навіть наявність дебетової карти, оскільки овердрафт може нарахуватися тоді, коли на вашому балансі менша сума, ніж та, яка потрібна для оплати.

Для прикладу, при оплаті покупки на 1000 грн і маючи на балансі карти 900 грн, може спрацювати овердрафт на 100 грн. Проблема технічого овердрафту в тому,що на нього діють шалені відсотки і повернути їх необхідно в перші декілька днів. Погашення відбувається тоді, коли ви поповнюєте свою банківську карту, тобто всі надходження йдуть на погашення цього боргу.

Щоб не потрапити в таку пастку, не рекомендується оплачувати покупки, вартість яких перевищує баланс на вашій карті. В кращому випадку, ви отримаєте відмову і не зможете оплатити покупку, а в гіршому випадку спрацює овердрафт.
Завжди стежте за тим, скільки коштів на вашій банківській карті.

Також рекомендуємо ознайомитися із матеріалом, де було названо 7 ознак того, що вам телефонує шахрай від імені банку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version