Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чим відрізняється іменна банківська карта від неіменної

Українцям розповіли, чим відрізняється іменна банківська карта від неіменної

0

Продовжуємо тему банківських карток. Як відомо, всі банківські карти поділяються на кредитні та дебетові. Крім цих двох, доступні ще іменні та неіменні. Якраз таки перші (іменні) найпопулярніші серед українців, оскільки їх функціонал дещо більший, ніж в неіменних. Зараз же розповімо, чим відрізняється іменна банківська карта від неіменної.

Найперше, що варто знати, так це те, що неіменна банківська карта (або не амбосована) може бути як дебетова так і кредитна, першою особливістю якої є те, що її випускають зразу в той же день, коли підписуєте договір із банком. Така карта не має на своїй лицьовій стороні даних про тримача карти і, в більшості випадків, не дійсна, якщо на звороті відсутній підпис тримача карти. Також такі карти зазвичай безкоштовні в обслуговуванні і випускаються в платіжних системах VISA або MasterCard.

Такі банківські карти можна використовувати для безготівкової оплати в магазинах, зняття готівки в банкоматі, відкриття валютного рахунку, переказу коштів, розрахунку в інтернеті та оплати послуг. Для отримання такої банківської карти необхідній мінімальний пакет документів і видають її протягом 15-20 хв.

Іменні банківські карти схожі до неіменних, але з деякими відмінностями. Для прикладу, такі банківські карти видають не зразу, а через 2-3 днів, а то й через тиждень-два. За іменні карти потрібно сплачувати за обслуговування (в більшості банків). При оплаті за кордоном не виникає проблем з такими картами, оскільки для підтвердження особистості та власності карти, необхідно показати тільки свій паспорт, або інший ідентифікуючий документ. Також на такі карти можна отримувати заробітні плати, пенсії, стипендії і тому подібне.

Також важливим фактором при виборі іменної або неіменної карти повинне стати те, що іменні карти більше захищені від шахраїв, оскільки він не зможе підтвердити себе як власника карти.

Рекомендуємо ознайомитися із матеріалом, де названо способи за допомогою яких в українців викрадають гроші з банківських карток.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version