Реклама

Нові фішингові розсилки. Як розпізнати та не стати жертвою?

Останні Новини

Скільки б не тривала боротьба із шахраями в інтернеті, постійними спамами і розсилками, які ще й заносять на комп’ютери вірус, вони не зникнуть мабуть повністю ніколи. Зараз немає такої системи чи програми, яка могла б знищити та захистити нас повністю від шахраїв. Все що залишається звичайним людям, це розпізнавати обман та намагатись на нього не натрапити. Сьогодні ми поділимось новим способом фішингу, який виник не так давно, але вже активно набирає обертів. Радимо уважно ознайомитись із інформацією, так ви точно зможете себе краще захистити.

Давайте поговоримо детально про схему. Шахраї розсилають дуже цікаву пропозицію, яка надходить найчастіше на WhatsApp, хоча були вже випадки, коли і на інших месенджерах помічали схожі повідомлення. Суть пропозиції в безкоштовному переїзді в Великобританію. Зловмисники розуміють, наскільки актуально зараз для людей переїзд, так ще й за який кошти не треба платити. Сам акаунт виглядає як справжній, посольство Англії, тільки без верифікації. Людині пропонують переїзд, безкоштовний доїзд, документи, допомогу і т.д. Тобто, все, що треба для комфортного життя, все буде надато без додаткової плати. Аргументують це тим, що компанія шукає персонал, бо розширює штат. Тобто виходить, що людині ще й робота буде. Наступним кроком після прочитання пропозиції є заповнення анкети на сайті. Там треба вносити свої різні дані. Тут і починається робота шахраїв. Вони ці дані вкрадуть і будуть використовувати в своїх цілях. Що саме можна буде робити із даними невідомо, але ж зрозуміло, що нічого хорошого. Шахраї ніколи не збирають інформацію, щоб потім допомогти комусь.

Цікаво: 6 нових шахрайських схем 2022 року. Яким чином себе захистити та не втратити кошти?

Як не натрапити на злочинців? Якщо вам приходить повідомлення в месенджер від офіційних користувачів, які пройшли верифікацію (це можуть бути компанії, держустанови), то програма не буде пропонувати вам їх заблокувати, бо вони ж перевірені. Якщо ж це просто створений акаунт, який представляється кимось офіційним, тоді ви отримаєте сповіщення Прочитати повідомлення чи заблокувати". Тут вибір очевидний - блокуйте. Якщо ж ви все таки перейшли на сайт, то треба пересвідчитись, що він справжній. Шахраї дуже відповідально ставляться до своїх махінацій, тому й сайти створюють ідентичні до офіційних на вигляд. Людина неозброєним оком ніколи не помітить різниці. Але є один секрет - доменне ім'я. Воно не буває однаковим, просто в інтернеті таке не дозволено і не можливо. Хоча б декілька символів повинні відрізнятись. На це уважно звертайте увагу завжди, а особливо тоді, коли вам надійшли сумнівні пропозиції від невідомих користувачів.

Отож, захистити себе від шахраїв можна, просто треба уважно ставитись до всього, що вам пропонують в інтернеті, по телефону чи в повідомленнях. Краще зайвий раз перевірити, але залишитись в безпеці. Також не варто забувати, що зараз безкоштовного нічого майже немає, за все треба платити кошти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Tesla та Huami готуються представити розумний годинник – Teslamazfit

Сьогодні надійшла цікава інформація, згідно якої, Tesla та Huami готуються представити розумний годинник – Teslamazfit. Вони випустять годинник в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -