Home Новини сучасних технологій Нові корисні функції Android 11

Нові корисні функції Android 11

0

В 11 версії операційної системи Android з’явилось багато функцій, які покращують та полегшують роботу зі смартфоном. З деякими люди були знайомі раніше, а є й зовсім нові та дивуючі. Про все детально ми розповімо нижче. Тому читайте, буде корисно.

Розпочнемо з повідомлень. Система сповіщень дещо змінилась. Усі повідомлення, які надходять до людини на пристрій, тепер діляться на категорії (їх людина може встановити самостійно). Можливо, дана функція корисна не для всіх, але ті, хто постійно отримує якісь смс, будуть дуже задоволені можливістю упорядкувати інформацію. Також, можна відповісти та навіть надіслати файл відразу із сповіщення. Це економить час.

Далі про сповіщення. Бувало у вас так, що ви закрили сповіщення, але прочитати не встигли? Потім ходите і думаєте чи не було там чогось важливого. Тепер є можливість переглянути усі повідомлення в історії. Цю послугу потрібно підключити в налаштуваннях на телефоні, в розділі "Сповіщення".

Третя важлива функція стосується безпеки, а саме дозволів. Усі вже давно знають, що кожна програма вимагає дозвіл до певних можливостей телефона. На жаль, це не завжди повністю безпечно. Подумайте хоча б про те, що шахраї постійно вигадують схеми для збору даних. Додатки їм у цьому часто допомагають. В Android 11 можна надавати дозвіл будь-якій програмі одноразово. Тобто, ви ввімкнули дозвіл, скористались і все, далі він вже не працює. Така функція корисна для програм, які дуже рідко використовуються і можуть нести загрозу для даних користувача.

Наступною новою можливістю є запис екрану. Він тепер вбудований прямо в телефон. Нагадаємо, що раніше для цього потрібно було завантажувати додаткові програми. Кнопка запису екрану доступна зверху на панелі.

Цікаво: Відомо, як видалити з Google Play способи оплати та банківські картки.

Окрім цього, ще можна встановлювати додаткові налаштування. Наприклад, запис зі звуком чи без, в якій роздільній здатності, відображати дотики до екрану чи не потрібно, тощо. Людина повністю керує записаним відео без сторонніх додатків.

Ось ця функція дуже знадобиться людям, які постійно подорожують. Тепер можна вмикати режим польоту без вимкнення Bluetooth. Це означає, що користувач з легкістю зможе переглядати відео та слухати музику через бездротові навушники навіть тоді, коли потрібно вмикати режим польоту. Нагадаємо, що раніше такої можливості не було і усі бездротові з'єднання вимикались разом із польотом.

В даній версії ОС можна швидше керувати деякими функціями. Наприклад, коли ви затискаєте кнопку живлення, то на екрані з'явиться декілька кнопок: керування розумним будинком, доступ до Google Pay та пропозиція увімкнути одну із потрібних програм. Програми ви обираєте самі керуючись потребами.

Ну і остання нова функція в даній ОС, це увімкнення темного режиму. Сам режим не є чимось новим, але раніше його треба було вмикати вручну. Зараз він починає працювати автоматично залежно від часу. Таким чином буде краще користуватись телефон, а очі не будуть так втомлюватись.

Цікаво: Правила, яких слід дотримуватися під час використання смартфону з операційною системою Android.

Дійсно, в Android 11 з'явилось дуже багато хороших потрібних функцій. На щастя, дана версія ОС тепер доступна на багатьох моделях смартфонів. Раніше, її можна було зустріти лише на дорогих флагманах. Тому ті, хто має бюджетні телефони, не розчаровуйтесь. Ви також зможете відчути усі оновлення.

Також нещодавно було перераховано функції, які повинні бути активованими задля безперебійної роботи Вашого смартфону.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version