Реклама

Новий вірус проник у Google Play. Як працює та чим загрожує?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Xenomorph – назва нового вірусу, який проник у магазин додатків Google Play. Назва невідомо звідки взялася, швидше за все її придумати самі ж винахідники вірусу. Раніше був інший вірус, дуже схожий за своєю дією, вважають що їх створили одні і ті ж люди.

Цікаво: З’явився небезпечний вірус, який неможливо повністю видалити із зараженого комп’ютера.

Новий шкідник Xenomorph потрапляє до смартфону через програми очистки. Люди ними часто користуються задля звільнення пам'яті та покращення роботи смартфона. Мало хто задумується про шкоду таких додатків. Справа в тому, що хакери створили повний аналог програми Fast Cleaner. Її неможливо відрізнити від справжньої версії. Різниця лише в даті створення та кількості завантаження, хоча її вже встигли скачати більше як 50 000 людей.

Після завантаження даного додатку, до телефона потрапляє Xenomorph. Його основна мета - крадіжка грошей, доступ до електронних гаманців. Зрозуміло, що після отримання всіх даних, хакери можуть виконувати будь-які списання без відома власника. Погано ще й те, що вірус перехоплює усі підтвердження та смс. Тобто, щоб списати гроші взагалі ніяких проблем не виникає.

Xenomorph отримує доступ не лише до коштів, він ще й зчитує потрібні дані. Всю інформацію, яку знайшли хакери, вони потім перепродують іншим шахраям. Таким чином людина стає жертвою різних схем злочинців та може залишитись без грошей.

Цікаво: Відомо, як перевірити на присутність вірусів пристрій, до якого підключається смартфона.

Для того, щоб не натрапити на біду, варто не користуватись програмами очистки. Так, вони зручні та швидко звільняють смартфон від сміття, але безпека важливіше. Тому, краще вручну очищати кожну програму та інші файли. Так ви точно не нашкодити ані собі, ані своєму пристрою.

Також нещодавно було названо декілька причин, чому необхідно встановлювати антивірус на свої пристрої.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо найтиповіші помилки при виборі нового смартфона

Всі ми, в більшій чи меншій мірі, залежні від стереотипів, нав’язаних суспільством. Впливають вони на нас і при покупці...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -