Реклама

Оптимальний обсяг оперативної пам’яті в смартфоні у 2022 році

Останні Новини

Зараз є дуже великий вибір смартфонів та їх виробників. При купівлі люди звертають увагу на безліч характеристик, але є одна, з якою тяжче розібратись – оперативна пам’ять. Зараз телефони мають від 2 аж до 16 Гб, все залежить від ціни та якості смартфона. Але багато хто задається питанням чи потрібно переплачувати за великий обсяг оперативної пам’яті, чи можливо, вистачить і звичайний 2-4 Гб. На це питання ми постараємось сьогодні дати відповідь.

Для початку поговоримо про те, для чого взагалі потрібна оперативна пам'ять. Ми всі постійно чуємо таке поняття, як оперативна пам'ять (ОЗУ), але не вникаємо у значення. Це такий тип пам'яті, в якому зберігаються тимчасові дані програм, котрі працюють в даний момент. Програма закривається - всі дані стираються. Тобто, ОЗУ потрібна для того, щоб програми працювали. Окрім цього, сама операційна система займає також оперативну пам'ять. Тобто, на телефоні, коли він увімкнений, завжди буде зайнято до 1 Гб ОС. З цього зрозуміло, що чим більше ОЗУ на смартфоні, тим більше одночасно програм зможуть повноцінно працювати.

Цікаво: Оперативна пам’ять для комп’ютера: як обрати та що потрібно знати?

З поняттям оперативна пам'ять розібрались. Тепер поговоримо, скільки ж найкраще обрати Гб ОЗУ для хорошої роботи смартфона. Спочатку розберемось скільки приблизно займають найпопулярніші програми:
-Браузери та програми типу YouTube вимагають від 500 до 700 Мб при роботі. Ці дані можуть трохи змінюватись від кількості вкладок та переглядів, але зазвичай коливаються у вказаному діапазоні.
-Соціальні мережі, месенджери - від 200 до 500 Мб. Це також оптимальна кількість пам'яті для хорошої роботи додатків.


Найбільше займають ігри - до 1 Гб. Такі високі показники стосуються ігор онлайн, а звичайні не складні займають до 500 Мб.

Щоб обрати оптимальний для себе обсяг ОЗУ, потрібно приблизно розуміти в яких цілях буде використовуватись смартфон. Чим більше програм разом працює, тим більше пам'яті треба. Якщо обсяг закінчується, то якісь програми автоматично будуть закриватись без відома користувача.
2 Гб оперативної пам'яті підходить для самих простих задач телефона: подзвонити, написати смс, зайти в браузер, послухати музику. Якщо вам пристрій не треба для роботи та розваг, а лише в більшості для зв'язку, то можна брати і 2 ГБ ОЗУ, але тут ще варто звертати увагу на виробника. Є телефони, які швидко працюють із таким обсягом, а є й ті, що гальмують.

4 Гб підійде для усіх тих самих задач, що були описані перед тим, але в додаток ще й можна буде грати в не дуже складні ігри. Зрозуміло, що обсягу в 4 Гб вистачить на більше задач, ніж 2 Гб. Смартфон із 4Гб ОЗУ буде працювати добре, не гальмувати, при тому буде змога користуватись декількома програмами одночасно.

6-8 Гб - це вже для складніших програм та ігор. Ігромани обирають такі смартфони, бо на них можна грати онлайн та не боятись, що пристрій зависне. Але все таки, якщо вам потрібен телефон для ігор, то беріть 8 Гб, так точно не прогадаєте. Окрім цього, моделі із ОЗУ 6-8 Гб можуть одночасно відкривати декілька складних програм із великим об'ємом, дозволяють легко працювати із фото та відеоредакторами, при цьому не гальмують та не закривають самостійно додатки. Тому, якщо вам треба телефон для подібної роботи, обирайте мінімум 6 Гб ОЗУ.

Варто знати: Названо 3 додатки, які перезавантажують пам’ять телефону та швидко розряджають батарею

Смартфони із оперативною пам'яттю 12 і більше Гб практично не мають ніякого сенсу. Ви лише переплатите кошти, а використовувати повністю пристрій не вийде, бо для цього потрібні якісь надпотужні нові ігри та додатки. Тому, це швидше такий хід виробника, щоб людина побачила великі цифри і вирішила, що такі моделі кращі.

Отож, при виборі оперативної пам'яті звертайте увагу в першу чергу на свої потреби. Не варто переплачувати просто так, якщо телефон потрібен для соціальних мереж, дзвінків, інтернету та звичайних ігор, то цілком вистачить і 4 Гб. Таким чином ви отримаєте хороший пристрій за адекватні кошти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Мессенджер WhatsApp вскоре получит значительное обновление, которое должно принести много изменений

Стаття доступна українською...Мессенджер WhatsApp, несмотря на все скандалы вокруг него, продолжает работать и имеет свою базу сторонников, которые не...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -