Home Новини сучасних технологій Опублікувано подробиці про процесори Intel Adler Lake

Опублікувано подробиці про процесори Intel Adler Lake

0
Опублікувано подробиці про процесори Intel Adler Lake

Опублікувано подробиці про процесори Intel Adler Lake. Відомий ресурс Notebookcheck поділився такою інформацією, яка була отримана, як зазначається, ексклюзивно від «OEM-джерел». Intel використовує в Adler Lake той же підхід, що й у Lakefield – з великими і малими ядрами. Ці дані досить докладно характеризують перспективні CPU Adler Lake, які начебто повинні вийти в наступному році: з огляду на, що техпроцес у них такий же, як, наприклад, у виходять на початку 2021 року (або в кінці поточного) Tiger Lake-H – з 10-нанометровим CPU і 14-нанометровим PCH, з виробництвом не повинно бути особливих труднощів, проте тільки в Intel знають точний термін випуску нових процесорів.

В Adler Lake застосують компоновку процесорів, відому по CPU Lakefield: з великими і малими ядрами – по типу принципу big.LITTLE в однокристальних системах Arm. Так, малі ядра Adler Lake будуть засновані на мікроархітектурі Gracemont (вона прийде на зміну Tremont в Lakefield), а базисом великих ядер виступить Golden Cove, що йде на зміну Willow Cove в Tiger Lake.

Відомо про дві серії CPU Adler Lake

Поки джерело говорить про двох серіях CPU Adler Lake: Adler Lake-S з TDP до 125 Вт і кількістю обчислювальних ядер до 16 (8 Gracemont і 8 Golden Cove) і Adler Lake-P з TDP до 65 Вт і кількістю обчислювальних ядер до 14 ( 8 Gracemont і 6 Golden Cove). Цікаво, що многопоточность буде доступна тільки для ядер Golden Cove, тобто можна говорити про 24 і 20 потоках відповідно. Adler Lake-S, само собою, будуть орієнтовані на використання в настільних ПК (з системними платами з сокетом LGA 1700), а ось Adler Lake-P, за даними джерела, можуть з’явитися і в ноутбуках.

З огляду на позиціонування, абсолютно логічно, що в більш продуктивних Adler Lake-S будуть встановлені GPU слабший - Intel Xe з 32 виконавчими блоками. В Adler Lake-P будуть GPU з 96 виконавчими блоками. Відповідно, перші підтримують до 128 ГБ оперативної пам'яті (DDR4-3200 МГц або DDR5-4400 МГц), другі - до 64 ГБ пам'яті тих же стандартів. Ну а загальна особливість CPU лінійки - підтримка фірмового движка ІІ Intel Gaussian and Neural Accelerator 3.0 (GNA 3.0), Wi-Fi 6E 802.11axR2 і різних технологій безпеки: Total Memory Encryption (TME), Return-oriented programming (ROP) attack prevention, Hypervisor-manager Linear Address Translation (HLAT) і Multi-key TME (MK-TME).

Adler Lake-P приписана підтримка до чотирьох портів Thunderbolt 4 і одного контролера Maple Ridge, в той час як Adler Lake-S будуть підтримувати два контролера Maple Ridge.

Рекомендуємо: У Вбудованої Графіки Intel Xe Великі Проблеми З Іграми.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version