Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Паливні субсидії від ОККО. Як шахраї користуються іменем відомої компанії

Паливні субсидії від ОККО. Як шахраї користуються іменем відомої компанії

0

Напевно не варто розповідати про ситуацію, яка склалась у нашій країні, так як торкнулась вона абсолютно кожного громадянина. Зараз усі, хто має хоч найменшу можливість допомагає своїй країні, але…..як би нам цього не хотілось, шахраїв стає щораз більше. Зараз їхня діяльність активізувалась дуже сильно і багато громадян уже постраждали від їх шахрайських дій. Основним напрямком діяльності шахраїв сьогодні є створення фішингових сайтів та поширення посилань на них. Зазвичай у своїх діях вони використовують імена всім відомих компаній та посилаються чи то на бонуси, пільги чи грошові виплати. Сьогодні така ж ситуація склалась із компанією ОККО.

Якщо детальніше, то у месенджерах та соцмережах почали ширитись посилання на фішинговий сайт, який прикривається іменем ОККО. В даних повідомленнях говорять про надання «паливних субсидій» від мережі заправок ОККО. Також людям пропонують пройти коротеньке опитування, після якого вони зможуть отримати 5000 грн. Раніше схожі повідомлення ширились через мережу Фейсбук та такі ж виплати обіцяли від ПриватБанку та Укрпошти. Для отримання винагороди користувачу потрібно було лише ввести свої персональні дані, в тому числі банківські. Враховуючи те, що сьогодні постраждалим від війни громадянам надають різного роду соціальні виплати, багато людей вірять таким повідомлення, та розповсюджують їх по усім своїм знайомим. Як наслідок, кількість обманутих шахраями лише зростає.

Щодо компанії ОККО, то вони офіційно заявили, що не мають ніякого відношення до даних розсилок, повідомлень, тощо. А усі їхні акції розміщуються лише на офіційному сайті або ж розсилаються тим, хто зареєстрований у програмі лояльності Fishka. Вкотре хочемо попередити вас, що в мережі інтернет сьогодні потрібно бути дуже уважними та дотримуватись основних правил цифрової гігієни. Зокрема, не переходьте на невідомі посилання та не поширюйте їх серед друзів чи знайомих, якщо ви не впевнені в їх дійсності. Якщо ви все ж перейшли за посилання, то не варто вводити свої особисті дані, дані банківських карт, адреси і т.д. Перевіряйте назву сайту на який ви перейшли, фішингові сайти є точними копіями сайтів відомих компаній, проте в посиланні все ж повинні бути відмінності. Будьте уважні в мережі та бережіть себе!

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version