Реклама

Перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

З розвитком і інновацією технологій, майже вся інформація про людину знаходиться на різного виду спеціалізованих пристроях. Інформація, яку ці пристрої зберігають – це фото, відео, документи, таблиці, графіки, презентації, фільми, книги, музика і т. д. До цих пристроїв належать: жорсткі диски, DVD, SD-R, SD-RV диски, флешки, комп‘ютери, планшети, телефони… Через те, що багато користувачів нехтують правилами зберігання файлів або ж взагалі їх не знають, втрачається велика кількість важливої інформації, яку потім спеціалістам важко відновити, а деяка взагалі може бути втрачена назавжди. Для того, щоб зберігати інформацію існує кілька важливих правил, яких потрібно дотримуватися. До речі, з таким носієм файлів, як USB-накопичувач (флешка), відновлювати файли дуже важко або взагалі неможливо, якщо вони неправильно збережені або пристрій пошкоджено. Схожа ситуація з класичними жорсткими дисками HDD, файли з них неможливо відновити, якщо було не дотримано алгоритму форматування диску. Сьогодні ж поговоримо про збереження інформації, а саме буде перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях .

  • Зараз модно і зручно зберігати файлові дані в так званих хмарних сервісах. І хоч вони є новітнім видом мережевих послуг, проте потрібно пам‘ятати, що хмарні сервіси потребують постійного з‘єднання з мережею інтернет і в них відсутня технологія гарантування збереження та конфіденційності даних.
  • Логічно, що наступне правило зберігання файлів наголошує на тому, що пристрої для зберігання інформації, які мають з‘єднання з мережею інтернет є потенційно вразливими. В такому випадку, спеціалісти радять робити резервні копії на «оффлайн» пристроях.
  • Обов‘язково потрібно робити кілька резервних копій файлів. Якщо ви дотримуватиметесь цього правила, то буде менший ризик втрати всіх важливих даних. Для перестраховки, файли можна зберігати на DVD дисках роками, але це за умови їх правильного зберігання.
  • Щоб накопичувачі інформації слугували вам довгий час, їх потрібно зберігати в правильних умовах: при кімнатній температурі (15-25 градусів за Цельсієм), в місцях, де відсутня волога і немає прямого потрапляння сонячних променів. Варто зазначити, що такі носії інформації, як флешки, SSD i HDD диски дуже чутливі до електромагнітного випромінювання, тому їх слід тримати якнайдалі від пристроїв, які є їх джерелом, тому що дані можуть бути втрачені назавжди.
  • Радимо також, час від часу, проводити перевірку пристроїв для накопичення інформації - 1 раз на 4-5 років, якщо відсутні проблеми зі зберіганням файлів.

Найбезпечніше зберігати інформацію на власному NAS сервері, тому що він не підключений до інтернету, що захищає дані від небажаного втручання. Також, якщо один з дисків вийде з ладу, то інформація завжди залишиться на іншому, тому що вони працюють в режимі RAID1, що означає повне віддзеркалення даних.

Також нещодавно стало відомо, чим можна замінити флешку для передачі та зберігання файлів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi анонсувала спеціальну версію електричного самоката

У минулому році Xiaomi анонсувала спеціальну версію електричного самоката Xiaomi Mi Scooter Pro 2, яка була створена за участю...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -