Home Новини сучасних технологій Перераховано налаштування ОС Android, які розряджають смартфон

Перераховано налаштування ОС Android, які розряджають смартфон

0
Перераховано налаштування ОС Android, які розряджають смартфон

Кожен смартфон тримає заряд по різному. Все залежить від акумулятора і від віку пристрою. Нові телефони мають більшу автономність, старі вже потрібно заряджати кожен день. Можливо, не всі знають, але кожен з нас може виконати декілька дій і збільшити тривалість роботи пристрою без підзарядки. Нижче пропонуємо із ними ознайомитись.

Порада №1. Вимкнути геолокацію.Практично на всіх телефонах увімкнена функція автоматичного визначення розташування людини. Це потрібно для роботи багатьох програм, на що ми самі даємо дозвіл. Дехто хвилюється, що це не зовсім безпечно, але насправді проблема в тому, що GPS дуже розряджає телефон. Якщо вимкнути цю фунцкію, то акумулятор буде працювати значно довше. Для деактивації зайдіть в налаштування, далі в розділ "Паролі та безпека", після цього відкрийте "Доступ до розташування" та вимкніть його.

Цікаво: Відомо, чому перегріваються смартфони та як цьому запобігти

Порада №2. Режим енергозбереження.Цей режим часто вмикається в смартфонах, коли заряду стає дуже мало. Але можна його вмикати самостійно в будь-який момент. З ним ви зможете використовувати всі ті ж функції, що завжди. Смартфон сам вирішить як зекономити заряд батареї. Наприклад, не будуть оновлюватись програми, обмежиться робота процесора на пристрої тощо. Тобто, по суті ви не помітите ніяких змін окрім як збереження заряду.

Порада №3. Вимкнення сповіщень.Сповіщення грають важливу роль в користуванні телефоном. Вони дають знати швидко про всі повідомлення, дзвінки, оновлення. Дають змогу не пропустити важливу інформацію. Якщо вам потрібно протримати зарядженим телефон як можна більше, рекомендуємо відключити сповіщення взагалі, або хоча б звук на них. Вібрації та різні мелодії, які ви чуєте на сповіщеннях дуже розряджають пристрій. Забравши їх ви побачите, що телефон зберігає значно більше заряду.

Порада №4. Вимкнення пошуку мережі.Якщо на смартфоні увімкнений Wi-Fi, Bluetooth, 4G, то він постійно шукає мережу або доступні пристрої для під'єднання, навіть якщо це не потрібно. Вимкніть всі ці режими, а вмикайте лише в тому випадку, коли будете конкретно ними користуватись. Отримати повідомлення чи дзвінок можна і так, тому не потрібно робити таке сильне навантаження на батарею, особливо коли треба зберегти заряд.

Варто знати: Який компактний смартфон обрати в 2022 році?

Порада №5. Автоматичне регулювання яскравості.Це найкращий режим, який варто увімкнути навіть не заради збереження заряду. Насправді дуже зручно коли телефон підлаштовується під освітлення. Так ви можете дивитись на яскравий екран на вулиці, а на тмяний в приміщенні. При цьому не потрібно постійно регулювати яскравість самому. Великим плюсом є ще й економія батареї. Радимо також забрати анімації із шпалер, вони дуже розряджають пристрої.

Як бачите, коли заряду стає мало, а розетки немає, є дієві способи допомогти собі за рахунок налаштувань. Таким чином ви зможете користуватись пристроєм на пару годин довше точно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version