Home Новини сучасних технологій Відомо, чому перегріваються смартфони та як цьому запобігти

Відомо, чому перегріваються смартфони та як цьому запобігти

0

Смартфони, як і інша техніка, здатні перегріватись від великого навантаження або тривалої роботи. Це не дуже добре впливає на техніку загалом, тому сьогодні хочемо розповісти, що найбільше сприяє перегріву телефона та як запобігти цьому.

Перше, від чого може перегрітись смартфон, це заряджання. Саме по собі заряджання гріє пристрій в межах норми, на це ж і розраховано. Але багато користувачів люблять паралельно виконувати різні задачі на своєму телефоні, а от це вже його конкретно перегружає. Якщо ви поставили телефон заряджатись то дайте йому спокій хоча б на трохи. Робота на увімкненому в розетку смартфоні шкодить акумулятору та іншим деталям. Техніка не призначена для витримки високих температур.

Цікаво: Відомо, чого не можна допускати під час заряджання смартфона

Друге - оновлення додатків та операційної системи. ОС зазвичай пропонує оновлювати її автоматично в нічний час доби. Це не просто так. Такі оновлення варто робити тоді, коли телефон не потрібний і лежить без діла. Та ж сама історія із додатками. Якщо ви бачите, що вийшло багато оновлень, то увімкніть їх загрузку та покладіть пристрій. Нехай все завантажиться і лише тоді продовжуйте на ньому роботу. Якщо це робити паралельно, то ви швидко відчуєте підвищення температури.

Наступна причина - ігри. Ігри самі по собі використовують багато ресурсу як на смартфоні, так і на комп'ютері. Вони тяжкі як програми, томі саме під час них телефон стає надзвичайно гарячим. Якщо ви любите проводити вільний час за грою, то краще не робити це довго. Пограли трохи часу, дали пристрою відпочити і далі можете продовжувати.

Яскравість екрану також призводить до перегріву, якщо вона увімкнена на максимум. Щоб цього не відбувалось, краще увімкнути автоматичне регулювання яскравості. Тоді телефон сам буде її зменшувати та збільшувати в залежності від освітлення в приміщенні та на вулиці.

Температура повітря на дворі також дуже впливає на перегрів телефона. Не можна тримати пристрій під прямим сонячним промінням, та і користуватись смартфоном на сонці краще по необхідності. Якщо потрібно довше попрацювати, перейдіть в тінь.

Варто знати: Розповідаємо, чому купувати смартфон із вітрини — погана ідея

Коли ви дивитесь фільми та відео на смартфоні, то краще знайдіть місце, де його поставити або ж закріпіть на спеціальну підставку. Там можна буде уникнути перегріву. Телефон сам по собі нагрівається від того, що увімкнений фільм, а температура тіла буде ще більше його нагрівати.

Ну і найцікавіше - чохол. Як не дивно, але він також може бути однією із причин перегріву. Сам по собі чохол має відводити тепло, а не зберігати його. Тому, якщо ви помітили, що телефон із чохлом більше перегрівається ніж без, замініть його на новий.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version