Home Новини сучасних технологій Перераховано відмінності між екранами AMOLED, Super AMOLED та OLED

Перераховано відмінності між екранами AMOLED, Super AMOLED та OLED

0

Ні для кого не новина, що ми живемо у світі нових технологій. З кожним роком з’являється все більше і більше різноманітних пристроїв, які полегшують нам життя. Але напрочуд з тим з’являється багато невідомих для нас слів, пояснення яких варто було б знати.

Одна з таких проблем виникає при виборі певного смартфона, адже ми не завжди можемо зрозуміти його характеристики до кінця через нерозуміння певних деталей.

Наприклад, сьогодні я вам розповім про значення екранів в гаджетах, а саме про AMOLED, OLED та Super AMOLED.

Розпочнемо з найкрутішого екрану — це Super AMOLED. Його досконалість в тому, що у ній відсутній повітряний шар між сенсорним шаром та матрицею. Також, можна сказати що Super AMOLED — це набагато досконаліша технологія AMOLED. Цей вид екрану має безліч плюсів, наприклад: економія енергії (важлива функція для нашого суспільства), висока насиченість всіх кольорів та супер чітке зображення.

Перераховано відмінності між екранами AMOLED, Super AMOLED та OLED
Зображення: Порівняння Super Amoled з Dynamic Amoled

Наступний екран відомий усім нам краще за всіх, адже розташований майже в кожному смартфоні — це AMOLED. Цей тип екрану не такий досконалий, як варіант з Super AMOLED, але має теж певні позитивні ознаки, наприклад підсвічування кожного пікселя (перша літера назви екрану має значення активу), висока якість та надійність, також нам обіцяють довготривалий термін служби.

Також нещодавно ми називали найбільші недоліки Amoled-дисплеїв, про які варто знати перед покупкою смартфона.

Зображення: Технологія Amoled

І останній екран, який попаде під наше обговорення, це один із перших моделей, який має назву OLED. Цей екран не має функції підсвічування, тому на ньому чорний колір виглядає як дійсно чорний, без будь-яких підсвічувань, а от з білим кольором буде все трішки інакше, він матиме рожевий відтінок кольору. Також, служитиме цей дисплей не довго, бо пікселі на ньому вигорають до чотирьох років.

Зображення: Порівняння технологій LCD та OLED.

Як ви бачите, назви екранів не просто маркетингові, в них дійсно є певні функції, які важливо знати.

Отже, я дуже сподіваюся що зміг донести до вас якісну інформацію, тому що в сьогоденні важливо бути проінформованим, аби застерегтись від небажаних ситуацій.

Також нещодавно ми назвали топ 3 вигідних смартфона з Amoled-екраном в 2021 році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version