Home Новини сучасних технологій Південна Корея оштрафувала Facebook за розголошення конфіденційної інформації

Південна Корея оштрафувала Facebook за розголошення конфіденційної інформації

0
Південна Корея оштрафувала Facebook за розголошення конфіденційної інформації

Сьогодні надійшла інформація, що Південна Корея оштрафувала Facebook за розголошення конфіденційної інформації. Так, комісія із захисту особистої інформації (PIPC) наклала на Facebook штраф в розмірі близько 6,1 млн доларів за розголошення інформації користувача без згоди користувачів.

Місцева комісія з комунікацій почала розслідування в 2018 році, а кілька місяців тому передала його PIPC. Агентство змогло визначити, що в період з травня 2012 року по червень 2018 року соціальна мережа передала особисту інформацію 3,3 млн південнокорейських користувачів (із загального числа 18 мільйонів) іншим компаніям без згоди користувачів.

Як стверджується, були передані імена людей, адреси, дати народження, відомості про досвід роботи та інші дані. За словами агентства, соцмережа могла поділитися цією інформацією з «10 000 інших компаній». Точний обсяг переданої інформації залишився невідомий, оскільки компанія Facebook не надала відповідні відомості. В результаті регулятори додатково звинуватили Facebook у наданні неповних і недостовірних відомостей. Компанія Facebook відкинула звинувачення, заявивши, що «повністю співпрацювала зі слідством».

Читайте також: Facebook, Google та Twitter готуються до масової дезінформації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version