Реклама

Правила довготривалого зберігання ноутбуків, смартфонів та інших гаджетів, якщо вони тимчасово не використовуються

Останні Новини

Виникають такі ситуації, коли деякі пристрої певний час не використовуються і для того, щоб потім отримати їх в тому ж стані, в якому ми їх залишили, недостатньо просто покласти їх в будь-яке місце на полицю і забути. Зараз ми розглянемо два головних фактори правильного зберігання гаджетів.

Цікаво: Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Місце зберігання.
Як відомо, головними ворогами будь-якої електроніки є волога та прямі сонячні промені. Отже, місце для зберігання повинно бути темним, сухим та теплим. Також потрібно унеможливити випадкове падіння гаджета. Зрозуміло, що не варто зберігати пристрої на балконі, кухні, ванній та біля радіаторів опалення. А для запобігання попадання пилу можна помістити прилад в поліетиленовий пакет. Якщо батарея вбудована, то рекомендується періодично оглядати гаджет на предмет здуття акумулятора, хоча такі випадки бувають рідко. Проте, здуття батареї може призвести навіть до займання пристрою.

Тепер умови зберігання.
Якщо акумулятор вбудований, то хоча б раз на три місяці бажано пристрій заряджати до повного заряду у вимкненому стані. Якщо акумулятор можна від'єднати, то звичайно це варто зробити. В цьому випадку ви перестрахуєте себе на предмет розгерметизації акумулятора, що інколи буває та продовжите його термін експлуатації, оскільки навіть при вимкненому смартфоні чи ноутбуці енергія в невеликій кількості споживається, а глибокий розряд шкодить батареї.

Це ж саме стосується і звичайних батарейок, які використовуються, наприклад, в мишці. Їх також варто діставати, при можливості використовувати в якихось інших пристроях та слідкувати за терміном придатності, після його закінчення батарейки бажано не зберігати. Враховуючи, що сучасна цифрова техніка морально старіє все швидше, то можливо, особливо це стосується смартфонів, вигідніше продати відразу, ніж дістати його через тривалий термін з полиці і переконатись, що користуватися ним ви вже не хочете.

Цікаво: Відомо, як захистити паролем будь-яку програму на смартфонах Android

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Навушники Apple AirPods 3 не отримають жаданну функцію

Лінійка повністю бездротових навушників AirPods є одним з найпопулярніших аксесуарів компанії Apple. Останнім часом все частіше з'являються чутки про...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -