Home Новини сучасних технологій Представлено додаток, який зможе врятувати українців

Представлено додаток, який зможе врятувати українців

0

Використовуючи смартфони в повсякденному житті, нам представлена велика кількість різноманітних додатків та програм для більш комфортного користування ними та для виконання поставлених нами завдань. На даний момент, наші пріоритети дещо змінились і пов’язано це, як ви вже зрозуміли, із початком війни. Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року Росія розпочала війну проти України. Саме цього дня почалось бомбардування мирних міст України. Ці страшні події розділили наше життя на «до» і «після», і ось уже більше двох тижнів жителі України слідкують за небом та очікують на сповіщення про повітряну тривогу.

У зв’язку із цим, компанія Ajax Systems за підтримки Міністерства цифрової трансформації України розробила застосунок «Повітряна тривога». Даний застосунок доступний для завантаження в AppStore та Google Play Market та є надзвичайно важливим у період війни. Рекомендується даний додаток до встановлення усім користувачам смартфонів, оскільки системи оповіщення (сирени) встановлені не у всіх населених пунктах, а навіть якщо встановлені, то не усі чують дані сирени. А в даний момент, дане повідомлення може зберегти нам життя.

Головна мета додатку «Повітряна тривога» - повідомлення людей про початок повітряної тривоги та закінчення тривоги по областях України. Для користування додатком потрібно завантажити його із відповідних магазинів додатків, а також надати дозвіл до попереджень та сповіщень.

Реєструватись для користування додатком не потрібно. Далі вам необхідно буде обрати область, в якій ви знаходитесь і надалі ви отримуватимете сповіщення про тривогу.

Варто відмітити, даний додаток також може надсилати сповіщення не лише про повітряну тривогу, а й техногенну, хімічну та інші тривоги, які надходять від цивільної оборони. Ви отримуватиме сповіщення навіть за умови перебування вашого смартфона в сплячому чи беззвучному режимі.

Зараз додаток доступний у Київській області, Харківській, Рівненській, Чернівецькій, Херсонській, Донецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Львівській, Волинській та інші, а також додано можливість вибору конкретної територіальної громади. Сам додаток «Повітряна тривога» оновлюється, тому у разі виникнення певних проблем не потрібно панікувати, так як над цим працюють. Тут потрібно врахувати оперативність запуску даного додатку.

Бережіть себе та не нехтуйте сповіщеннями про тривогу!

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version