Home Новини сучасних технологій Українці скаржаться на ПриватБанк в період війни

Українці скаржаться на ПриватБанк в період війни

0

Всі ми добре запам’ятали 24 лютого 2022 року – день, коли Росія розпочала війну проти України. Цілком очікувано, що після початку військових дій на нашій території, серед населення розпочалася паніка і всі почали максимально швидко знімати всю готівку з банкоматів, чим створили дефіцит готівки. Окрім проблем з готівкою, почали виникати проблеми із кредитами, які необхідно повертати банку. Про це та інше, сьогодні й піде мова, оскільки проблема актуальна і всі повинні розуміти, як ПриватБанк (та й інші українські банки) намагаються продовжувати свою роботу в штатному режимі. Окрім цього, зараз поділимося декількома відгуками клієнтів ПриватБанку, які стикнулися з деякими проблемами під час погашення кредиту, отримання переказів та готівки в банкоматах.

В першу чергу розпочнемо з видачі готівки в банкоматах ПриватБанку. Розглянемо ситуацію на прикладі одного відгуку, в якому клієнт скаржиться на те, що банкомати пусті.

Клієнт банку, з Івано-Франківська, 1 березня намагався отримати готівку за допомогою банкомату, але на жаль, в нього це не вийшло через те, що більшість банкоматів поряд з ним були або пустими, або ж були шалені черги до них. Це справді прикра ситуація, але на жаль, вона спостерігається в більшості регіонів, де немає воєнних дій.

Цікаво: Особливості роботи інтернет-банків, їх переваги та недоліки.

Причиною є паніка населення і спроби зняти всі свої кошти з карток Приватбанку. Як ми раніше повідомляли (і ПриватБанк також), зараз будуть спостерігатися з цим проблеми, оскільки попит на готівку неймовірно виріс і в інкасаторів нема фізичної можливості завантажувати готівкою всі банкомати по декілька разів в день.

На даний момент, єдиним виходом з цієї ситуації, є розрахунок в магазинах карткою або ж оплата в інтернеті, оскільки обмежень на такий тип операцій не передбачено.

Українці скаржаться на ПриватБанк в період війни

Наступні декілька відгуків будуть стосуватися кредитних лімітів та їхнього закриття, погашення заборгованості, нарахування % і тому подібного. Скарг, які стосуються цих проблем неймовірно багато.

Більшість українців, які користуються картками Універсальними або ж отримали кредит від Приватбанку, фізично не змогли погасити свій кредит до 25 лютого через війну, яка розпочалася 24 лютого. В перші декілька днів, всі банківські установи намагалися нормалізувати свій режим роботи, зкоординувати роботу відділень (або ж закрити їх та вивезти звідти свій персонал) в регіонах, в яких проходять безпосередні бої. Відповідно, в період з 24 лютого і до 28 лютого, багатьом приходили сповіщення про необхідність зробити обов'язковий платіж по кредиту, або ж виконати повне погашення кредиту.

Цікаво: Клієнт ПриватБанку втратив 11 000 грн через шахрайські дії.

Зараз же, починаючи з 1 березня 2022 року, ПриватБанк та інші великі банки України, ввели пільгові періоди на повернення кредиту терміном в 90 днів, тобто до 31 травня 2022 року. Відповідно до цього, якщо ви отримуєте сповіщення в Приват24 про прострочений платіж, або ж інші повідомлення схожого характеру, то рекомендуємо звернутися на гарячу лінію ПриватБанку, для уточнення інформації.

Ось невеликий перелік відгуків клієнтів ПриватБанку, в яких виникла проблема з кредитами та обов'язковими платежами.

Ще дві поширені проблеми, які зараз зустрічаються багатьом. Перша стосується блокування банківських карток, а друга - проблем із отриманням переказів.

На жаль, дані проблеми спостерігалися і раніше. В більшості випадків, проблеми з блокуванням карток зустрічаються в наступних випадках:

- збій в роботі Приват24;
- підозрілі платежі (особливо в такий складний період);
- необхідність актуалізації даних;
- судові заборони (аліменти, штрафи і тому подібне).

Стосовно отримання переказів, а точніше проблем з цим, то тут також можливі декілька причин. В першу чергу, проблем виникнуть із переказами із Росії та Білорусії, на які зараз накладено санкції з сторони ЄС та України, тому розраховувати на отримання/відправлення переказів з цих країн, не варто.

Цікаво: В українців виникло непорозуміння з карткою для виплат “єПідтримка” від ПриватБанку.

Також проблеми можуть виникнути з неправильно введеними даними отримувача/відправника, відповідно, отримати переказ також не вийде. На кінець, при отриманні переказу може спрацювати фінансовий моніторинг, який блокує всі сумнівні перекази, які потрапляють під "шахрайства, фінансування тероризму та відмивання коштів".

Як бачите, зараз, в такий складний час, єдине що нам залишається, це не панікувати, максимально зберігати спокій і максимально можливо і будь-якими способами допомагати нашим ЗСУ, вимушеним біженцям, лікарям та іншим структурам, які зараз активно протидіють ворогу України.

Також рекомендуємо відноситися з розумінням до всіх установ, які всіма силами намагаються запобігти краху нашої економіки, та своєчасно виплачувати пенсії і соціальні виплати всім потребуючим. Разом ми переможемо!

Також нещодавно стало відомо, чому Приватбанк може не зараховути погашений кредит.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version