Home Новини сучасних технологій Продовжуємо життя своєму смартфону. Декілька порад

Продовжуємо життя своєму смартфону. Декілька порад

0
Продовжуємо життя своєму смартфону. Декілька порад

Купуючи смартфон, кожен хоче, щоб він працював довго. Для цього люди оцінюють багато характеристик, дивляться на можливості пристрою, обирають дорогі потужні моделі, а в результаті телефон може почати гальмувати зовсім швидко. З іншої сторони, є люди, які купують один телефон на декілька років і він у них весь час як новий. В чому ж секрет? Окрім характеристик та можливостей, для смартфона дуже важливим є ставлення користувача та спосіб експлуатації. Ми хочемо дати декілька порад, щоб кожен телефон зміг працювати довше.

Перше - бережіть смартфон від води. Виробники часто наголошують на тому, що деякі їх моделі повністю захищені від вологи. Насправді, 100% захисту немає ніде. З часом кожен пристрій починає пропускати вологу, бо вбудована захисна система просто перестає справлятись. Немає значення із вологозахистом ваш смартфон чи ні, але вода йому точно зашкодить. Якщо так сталося, що телефон впав у воду, а ви його навіть встигли відразу розібрати і висушити, готуйтесь до того, що він не буде працювати так як раніше. Абсолютно вся техніка не любить потрапляння води, хто б так і що не говорив.

Цікаво: Названо причини, чому смартфон може пошкодитись під чохлом

Друге - захист. Люди обирають смартфони не лише за його характеристики, але й по дизайну. Саме тому з початку не хочеться ховати його в чохол. Насправді, цим нехтувати не потрібно. Краще відразу в магазині придбати і чохол, і захисне скло/плівку. Таким чином різні подряпини та пошкодження вам стануть не страшні, а пристрій буде з роками виглядати ніби з вітрини магазину. Натомість, якщо не подбати вчасно про захист, то можна дуже швидко побити свій телефон, так ще й нашкодити цим роботі.

Наступне правило - бережіть акумулятор. Автономність телефона мало що не найголовніша його характеристика. Якщо батарея з часом починає погано тримати заряд, то й пристрій стає вже не потрібний. Зрозуміло, що як би ви не берегли акумулятор, з часом він буде гірше тримати заряд, але це не означає, що за ним не потрібно жодного догляду. Найголовніша порада - заряджайте оригінальним кабелем та блоком (вони йдуть в наборі із телефоном). Якщо так сталось, що зарядка вийшла із ладу, то пошукайте або замовте таку ж саму оригінальну. Не купуйте дешевих аналогів в незрозумілих магазинах. Такими зарядними пристроями можна лише нашкодити батареї. Також не потрібно заряджати пристрої усім, що попаде під руку. Маєте один зарядний оригінальний пристрій - його і використовуйте.

Періодичне очищення. Смартфон час від часу забруднюється. Це стосується як зовнішнього вигляду, так і системи. Потрібно інколи знімати чохол та витирати корпус, оглядати всі роз'єми та чистити їх, протирати кнопки гучності, динаміки, екран. Що стосується системи, то варто видаляти весь кеш, очищати непотрібні файли та програми, які займають місце, а також завантажте антивірус і перевірте смартфон на наявність шкідників. Буває, що віруси потрапляють на пристрій, а ми і самі про це не здогадуємось.

Наступною порадою буде обережне встановлення програм. Що це означає? В інтернеті зараз можна знайти безліч сайтів де є можливість завантажити різні додатки, які ви не можете знати в офіційних магазинах. Так от так робити не потрібно. Один раз можна встановити дійсно хорошу та корисну програму, а наступного разу вже отримати серйозний вірус. Для завантаження додатків на кожному телефоні є магазин, от ним і користуйтесь.

Варто знати: Оптимальний обсяг оперативної пам’яті в смартфоні у 2022 році

Остання порада на сьогодні - уникайте переохолодження та перегріву. Багато хто вже знає, що дуже низькі, а також високі температури негативно впливають на техніку. У випадку зі смартфоном страждає найбільше батарея. Якщо ви заряджаєте телефон, то краще залишити його в спокої і не навантажувати сторонніми програмами, а особливо іграми, які і так перегрівають пристрій. Коли ви відчуваєте, що телефон став надто гарячий, відкладіть та дайте йому час відпочити. Те ж саме стосується холоду. На великому морозі краще не користуватись смартфоном взагалі (хіба що при нагальній потребі). Багато хто помічав, як батарея різко сідає якщо почати дзвонити комусь на вулиці зимою. Це і говорить про те, що зміни температури негативно відображаються на акумуляторі та й загалом системі.

Ми познайомили вас із основними порадами щодо користування смартфоном. Якщо дотримуватись хоча б їх, то пристрій точно буде працювати довше та якісніше і вам не доведеться купувати нові моделі раз в рік, а то й частіше.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version