Home Новини сучасних технологій Налаштовуємо датчик наближення, щоб він не глючив

Налаштовуємо датчик наближення, щоб він не глючив

0
Налаштовуємо датчик наближення, щоб він не глючив

Що таке датчик наближення? Це спеціальний модуль, який знаходиться в смартфоні під екраном біля фронтальної камери. Він відіграє дуже важливу роль в роботі пристрою. Саме за допомогою нього ми не натискаємо безліч зайвих кнопок під час розмови по телефону. Датчик наближення спрацьовує, коли до нього близько щось піднести. Він повністю відключає екран. Тобто, коли ви підносите телефон до вуха, він вимикає дисплей і ви нічого не зможете випадково натиснути. Коли телефон забирається від вуха, функції знову стають доступні.

На жаль, коли смартфон вже не такий новий, то і датчик наближення може почати глючити та не правильно реагувати. Є випадки коли він взагалі відмовляється працювати. Це не є великою проблемою і не потребує якогось особливого ремонту в сервісному центрі. Кожен може сам налаштувати датчик наближення і сьогодні ми розповімо як. Перш ніж приступити до інструкції, потрібно переконатись, що зависає модуль не через забруднення чи пошкоджене захисне скло/плівку. Якщо з цим все гаразд, то продовжуємо читати далі.

Цікаво: Відомо, що впливає на якість фото в смартфоні окрім мегапікселів

Для початку треба розібратись де і як вмикається/вимикається датчик наближення. Взагалі, у всіх смартфонах він увімкнений по замовчуванню відразу. Це роблять самі виробники щоб людина не думала як увімкнути його самостійно. Але бувають різні ситуації, коли користувач вимкнув його випадково або ще щось. Для цього потрібно перейти в Налаштування телефону, обрати розділ Системні програми, далі Телефон та Вхідні дзвінки. Там ви побачите пункт Датчик наближення. Його потрібно увімкнути якщо він вимкнений. У випадку коли навпаки треба, щоб він не працював, робите всі ті ж самі дії. Зауважимо, що не у всіх смартфонах послідовність дій однакова. Є моделі, де потрібно зайти в набір номера, тоді вибрати розділ Вхідні дзвінки, а там вже побачите Датчик наближення де його також можна вимкнути та увімкнути.

Тепер переходимо до налаштування модуля. Є три способи як це зробити:
∙через операційну систему;
∙через інженерне меню;
∙через додаткові програми.
Розберемо кожен із них окремо.

Розпочнемо із налаштування за допомогою ОС. Для цього потрібно відкрити налаштування телефону. Переходимо в розділ Система та відкриваємо Спеціальні можливості. Далі ви побачите функцію Відкалібрувати датчик наближення. Для цього вам потрібен буде аркуш паперу. Смартфон вам буде сам казати коли наближувати чи забирати листок. Все, що потрібно робити - це слідувати інструкції. Після завершення натискаєте ОК і маєте налаштований датчик наближення.

Наступний спосіб - через інженерне меню. Він підходить тим людям, які добре розуміються в техніці. Якщо ви звичайний користувач то не варто користуватись цим способом. Ви можете нашкодити пристрою та збити налаштування. Ось інструкція, що потрібно робити:
1.Набираєте одну із комбінацій: #3646633## або #6484##.
2.Натискаєте Hardware Testing, далі Sensor, далі Light/Proximity Sensor.
3.З'являється сповіщення Calculate succeed.
4.Підносите до датчика предмет (аркуш паперу наприклад).
5.Натискаєте Calculate max value, далі Do calibration.
6.Перезавантажуєте смартфон.

На цьому другий спосіб відкалібрувати датчик завершено.

Варто знати: Алгоритм роботи сканера відбитків пальців на смартфоні

Ну і останній спосіб - за допомогою спеціальних програм. Для цього потрібно отримати root права, бо по іншому програма не працюватиме. Завантажуєте додаток Датчик наближення: Скидання. Запускаєте її і натискаєте Calibrate Sensor. Далі потрібно закрити модуль і нажати Next, далі відкрити модуль та знову натиснути Next. Після цього тисните кнопку Calibrate і Confirm, надаєте доступ до прав розробника і перезавантажуєте смартфон.

Ми показали три способи як можна заново налаштувати датчик наближення, щоб він не глючив. Якщо ви все зробили правильно, а модуль далі працює некоректно, тоді вже варто йти в сервісний центр і здавати телефон на діагностику. Цілком можливо, що сам датчик підлягає заміні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version