Home Новини сучасних технологій Відомо, що впливає на якість фото в смартфоні окрім мегапікселів

Відомо, що впливає на якість фото в смартфоні окрім мегапікселів

0

Всі ми звикли при виборі смартфона дивитись на кількість мегапікселів у камері, і чим більше їх, тим нам здається краще. Насправді це не так. Не лише один цей фактор впливає на якість та професійність фото. Є ще декілька не менш важливих нюансів, про які сьогодні і піде мова.

Розмір об'єктива та матриці. В даному випадку розмір дійсно має значення. Чим більших розмірів об'єктив, тим більше він може захватити світла, яке дуже важливе в створенні фото. Всі ми знаємо, що при поганому світлі фото тяжко зробити справді професійним і гарним. Із матрицею та ж сама історія - чим більша матриця, тим більше світла через неї проходить. Але тут є один не дуже радісний момент. Зараз модно випускати та купувати тонкі смартфони. Вони зручні, компактні, стильні, але от проблема в тому, що в тонких смартфонах просто не може бути великої матриці. Тому думайте чим жертвувати при покупці.

Цікаво: Названо найкращі смартфони з 4 камерами в 2021 році

Діафрагма. Можливо, навіть не кожен чув про таке. Але це теж важлива деталь в створенні фото. Саме діафрагма пропускає світло через матрицю і сприяє деталізації фото. В ідеалі діафрагма має бути f/2,2 - f/2,6. Це ті межі, які забезпечать вас якісними знімками.

Зум. Ну це вже більш відомий усім параметр, який існує для приближення та віддалення об'єктів. Завдяки цьому, об'єктив може сфокусуватись на тому, що потрібно. Зум існує двох видів: цифровий та оптичний. Який обрати все залежить від вас. Цифровий йде у більш дешевих моделях, а оптичний дорожчий, але і рідше можна зустріти у смартфоні.

Стабілізація. Вона зменшує розмиття фото. Коли людина тримає телефон в руках, він не надійно зафіксований і картинка може трохи рухатись (тремтіти), стабілізація ніби фіксує зображення. Вона також як зум є і оптична, і цифрова. І так само оптична краща.

Цікаво: Відомо, як купити чи перевести іноземну валюту онлайн.

Ну і останнє, що впливає на фото - програмне забезпечення. Воно впливає на фото загалом. Перед зйомкою ПЗ налаштовує автоматично режим зйомки, а вже після обробляє фото. Тому це не менш важливий фактор.

Отож, при виборі смартфона і камери на ньому не дивіться лише на мегапікселі. Є багато критеріїв вибору, які можуть більше вплинути на якість фото. Тому перевіряйте кожен та пробуйте вже в магазині зробити фото.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version