Home Новини сучасних технологій Для чого в подарунок до смартфона дають SIM-картку та що з нею...

Для чого в подарунок до смартфона дають SIM-картку та що з нею робити?

0

Кожна мережа магазині вигадує різні акції та бонуси, щоб люди йшли і купували товари саме там. Не важливо чи це продуктовий магазин, чи з одягом, чи з технікою. Сьогодні поговоримо про “бонуси” від магазинів електроніки. Часто, при покупці смартфона, продавці починають пропонувати щось докупити або ж отримати подарунок. Коли дають щось корисне типу чохла, то це звісно приємно. Але часто до смартфонів пропонують і в кінці кінців дають сім-картку. Для чого це роблять та чи потрібна вона взагалі для користування? Постараємось відповісти на ці питання нижче.

Перша причина чому до смартфона додається сімка - збільшення кількості клієнтів. Операторам зв'язку дуже важливо, щоб клієнтів ставало більше, а старі користувачі не втекли до конкурентів. Причина криється в тому, що компанії мобільних операторів спонсоруються інвесторами і для інвесторів потрібно постійно показувати ріст, а ріст залежить від збільшення клієнтської бази. Враховуючи те, що зараз в більшості люди вже користуються послугами одного із операторів на постійній основі, то нових клієнтів стає не так і багато, а їх треба десь брати. От оператори і вирішили виконувати свій місячний/річний план трохи іншим шляхом. Людина купує смартфон, отримує вже зареєстровану на себе сімку і автоматично стає клієнтом одного із мобільних операторів. Чи буде вона користуватись послугами, чи просто викине картку в смітник, не має значення. Головне - це наявність в базі нового прізвища. На жаль, на цьому схеми не закінчуються. Буває, що на людину без її відома виписують не одну сім картку, а декілька, і вона про це ніколи не дізнається.

Цікаво: Де краще брати SIM-карту: в офіційному магазині чи на вулиці?

Наступна причина подарункових сімок - більший прибуток. Люди чому погоджуються брати сім-картки разом із смартфоном? Тому що на них часто ще й гроші є на рахунку. Це дійсно заохочує підписатись на таку авантюру. Справа в тому, що ніхто просто так без своєї користі не роздає гроші. Оператори зв'язку створюють тарифи для клієнтів. Тільки одні дешеві, а інші дорогі і не дуже вигідні, а це означає що їх ніхто не купує. Через це компанії втрачають свої гроші. Щоб виправити ситуацію вони починають роздавати безкоштовно картки із грошима на них та підключеним відразу дорогим тарифом. В результаті не всі люди згодом хочуть думати та витрачати час на зміну тарифу і користуються тим, що отримали. Що з цього має оператор? Більший прибуток компанії, задоволених інвесторів.

Дві причини описані вище не мають нічого протизаконного. Все розраховане на зацікавленість покупця. Але от бувають випадки, коли продавці хочуть надурити на гроші клієнтів. Вони пропонують "безкоштовну" сім картку, але насправді в чек доплюсовують її до суми (це може бути зайві 50 грн). Людина не помітить швидше за все різницю, бо і так купує дорогий товар, а якщо і помітить згодом вдома то навряд чи прийде розбиратись. В результаті, компанії отримали свій прибуток, а людина витратила кошти на те, що не хотіла і на те, що абсолютно не потрібне.

Отож, який висновок можна зробити? Не беріть всі абсолютно бонуси, які вам пропонують магазини. Уважно думайте та аналізуйте чи вигідний стане цей подарунок, чи навпаки наробить проблем. Мало де дійсно є щедрі подарунки за які не потрібно платити. Що стосується сім карт, то краще піти в офіційний магазин до оператора, ознайомитись із тарифами та ціною і тоді вже купувати потрібний вам.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version