Home Новини сучасних технологій Шість речей, які всі ненавидять у принтерах — і як їх виправити

Шість речей, які всі ненавидять у принтерах — і як їх виправити

0

Мати принтер вдома чи в офісі може бути мрією для тих, хто втомився ходити в канцелярські магазини або на принтери, щоб друкувати. Однак ця зручність також може означати багато головного болю та додаткові витрати на вирішення проблем із пристроєм. Ці пристрої зазвичай спричиняють високу вартість витратних матеріалів, мають складну механіку та потребують частого догляду та обслуговування.

Незважаючи на це, деякі з цих перешкод можна вирішити простими порадами. Далі ITechNews перерахував ситуації, з якими часто стикаються ті, у кого є принтер, і висвітлив можливі рішення цих проблем.

1. Не працює принтер

Уявіть, що, намагаючись надрукувати завдання, яке має бути доставлено того ж дня, ви йдете до принтера, і він просто не працює. У цих випадках нічого не залишається, як забруднити руки, щоб спробувати вирішити проблему і не запізнитися.

Перш за все перевірте, чи правильно підключено кабелі. У випадку принтера з підключенням Wi-Fi варто підтвердити, що він підключений до тієї ж мережі, що й комп’ютер або смартфон .

Якщо все підключено правильно, то варто спробувати перезавантажити і принтер, і комп'ютер. Це не вирішує, іншим можливим рішенням є видалення та повторна інсталяція принтера . Це також рішення, коли виникла проблема, через яку ви не можете видалити документи зі списку друку. Але в цьому випадку проблему може вирішити перезапуск спулера друку .

У ситуаціях, коли ви надсилаєте документ, а принтер починає блимати, видавати звуки або показувати якесь повідомлення на дисплеї, варто перевірити посібник, щоб точно знати, яка помилка сталася, і шукати рішення.

Цікаво: Чи потрібен вам принтер AIO?

2. Дороге чорнило

Окрім вартості самого принтера, ціна чорнильних картриджів теж лягає на вашу кишеню. Наприклад, на веб-сайті HP , одного з найтрадиційніших брендів принтерів, найдешевший чорний картридж продається за 49,90 R$, обіцяючи ресурс до 120 сторінок. Крім того, кольорові картриджі часто ще дорожчі.

Щоб заощадити гроші, деякі люди використовують паралельні або відновлені картриджі, що дуже не рекомендується, оскільки вони не є аксесуарами, схваленими виробниками принтерів.

Альтернативою є, купуючи принтер, інвестувати в чорнильницю або лазерні моделі . Незважаючи на те, що спочатку вони дорожчі, витратних матеріалів вистачає довше, а вартість друкованої сторінки, як правило, нижча, особливо для тих, кому потрібно друкувати великий обсяг документів на місяць.

Цікаво: Струменевий або лазерний: який принтер вибрати?

3. Дивні звуки

Принтери точно не безшумні пристрої. Іноді вони можуть навіть налякати нас, видаючи дивні звуки «нізвідки». Одним із рішень для цього є вимикання, коли воно не використовується, що навіть допомагає економити електроенергію.

У деяких випадках принтери можуть створювати багато шуму під час друку, що дратує деяких користувачів. Деякі моделі мають «безшумний» режим, який може допомогти зменшити шум. Однак, якщо шум дуже гучний або дуже відрізняється від звичайного, варто віднести його до спеціалізованого сервісу для обслуговування.

4. Порожній картридж перешкоджає друку

Іноді ви хочете надрукувати чорно-білий документ, а принтер видає помилку про те, що кольоровий картридж порожній. Це не має сенсу, але це реальність у деяких моделях. У деяких випадках відображається лише повідомлення про помилку, яке спочатку перешкоджає друку, але його можна продовжити. В інших дійсно необхідно міняти картридж. Оскільки деякі моделі мають чотири картриджі (по одному кожного кольору), це може бути великою фінансовою проблемою, окрім відчуття, що завжди є картридж, який потрібно змінити.

5. Очищення голови

Струменеві принтери часто потребують очищення головки. Хоча деякі моделі повідомлять вам, коли потрібно виконати цю процедуру, інші можуть почати друкувати помилкові сторінки. Таким чином, завжди добре звертати увагу на якість друку та час від часу виконувати процес очищення та вирівнювання голівки. Як правило, у посібнику з продукту пояснюється, як виконувати ці процедури.

Важливо відзначити, що струменеві принтери не можуть простоювати тривалий час, так як це може призвести до засмічення друкуючої головки. Тому, крім частого чищення голови, їх необхідно використовувати регулярно, щоб уникнути проблем і зайвих витрат.

Цікаво: 3D-принтери, які друкують їжу: що це і чи потрібні вони?

6. Зминання паперу

Кожен, у кого вдома є принтер, напевно стикався з ситуацією, коли під час друку аркуш паперу застрягає в обладнанні. У цей момент ми повинні зберігати спокій і ніколи не застосовувати надмірну силу, щоб спробувати вирішити проблему. У багатьох моделях позаду пристрою є дверцята, що полегшує видалення перешкоди.

Щоб запобігти цій ситуації, важливо завжди використовувати тип паперу, рекомендований виробником у посібнику до пристрою. Крім того, ви повинні стежити за тим, щоб не пом’яти папір, кладучи його в лоток, і не використовувати аркуші зі зморшками або зі скобами.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version