Home Новини сучасних технологій Чому зарядний пристрій до смартфона видає дивні звуки?

Чому зарядний пристрій до смартфона видає дивні звуки?

0
Чому зарядний пристрій до смартфона видає дивні звуки?

Чули хоча б раз в житті дивний свист, який йде від підключеного зарядного пристрою? Думаємо, що чули. Це було дуже розповсюджене явище, особливо раніше. Цей писк може тривати зовсім не довго і пропадати, а буває, що він супроводжує весь процес зарядки. Від чого він утворюється? Чи небезпечний? Та чому його не всі чують? Даємо відповіді на ряд запитань.

Щоб зрозуміти все, спочатку потрібно вияснити звідки береться дивний свист в зарядці. Якщо ви користуєтесь новими сучасними зарядними пристроями, то писк ви навряд чи почуєте, бо вони вже якісніші, але все ж причину знати потрібно. Перша причина - здутий конденсатор. Це деталь, яка розміщена всередині зарядки і вона повинна мати форму трубочки. Якщо він здутий, то отримує форму бочечки і швидше за все скоро вийде з ладу. В результаті ви можете почути той самий дивний звук. Друга причина - перегрівається катушка всередині пристрою. Тут немає ніякої біди, якщо ця деталь перегрілась, то зарядний пристрій не вийде з ладу. Просто може бути чутний свист, який залишається ще певний час після вимкнення з розетки. Коли температура всередині повернеться в норму, зайві звуки пропадуть. Ну і третя причина - трансформатор. Коли він виходить з ладу, то від самого блоку буде йти писк.

Цікаво: Відомо, чи можна заряджати різні смартфони одно зарядкою

А тепер давайте розкриємо цікавий факт - не всі можуть почути свист від зарядного пристрою. Дуже розповсюдженим є явище, коли літні люди та малі діти чують набридливий звук, а ви навіть не розумієте про що йде мова. Це відбувається із-за розвитку слуху. Свист, який йде від зарядки, високочастотний. Діти його ловлять, бо їх вуха сприймають звуки на високих частотах. Літні люди також вже сприймають, бо слух переналаштовується на тишу та високі частоти. А от люди в дорослому віці не завжди чують такий свист. Доволі цікавий факт, чи не так?

Ну і останнє питання, чи несе писк небезпеку. Для здоров'я людини жодної загрози немає. Свист, який йде від зарядного пристрою не здатен пошкодити слух. Єдине, що може робити людина, це дратуватись від набридливого писку. Якщо говорити про смартфон, то краще не користуватись такою зарядкою. Якщо проблема свисту в поломці компонента, то вона скоро вийде з ладу. Але може це статись шляхом замикання або навіть загорання. Враховуючи сучасні технології та захист, зі смартфоном не повинно нічого відбуватись, може лише виникнути збій в системі. Але для чого вам ці проблеми? Краще відразу замінити пристрій на інший. До речі, якщо у вас виникне думка здати зарядку в ремонт, то не робіть цього. Ремонт буде коштувати в кілька разів більше, ніж новий пристрій. Особливо якщо ви будете купувати не оригінал, а якісний аналог.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version