Home Новини сучасних технологій Відомо, чи можна заряджати різні смартфони одно зарядкою

Відомо, чи можна заряджати різні смартфони одно зарядкою

0

На сьогоднішній день сучасні користувачі почали зустрічати проблему неповної комплектації коробки, після покупки певного смартфона.
Проте, варто відмітити, що ті ж самі адаптери розробники не поміщають в комплект, щоб економити на використовуванні паперу при виготовленні коробок, так як займається багато місця, на що витрачаються природні резерви. Ще одною причино. є те, що практчино всі власники смартфонів вже мають зарядні пристрої для смратфонів, тому нема потреби в комплектації смартфонів ще одним.

Отже, через це виникають проблеми із заряджанням ґаджетів, так як в такому випадку користувачі обирають неоригінальну зарядку або використовують одну на декілька осіб.

Цікаво: Чи безпечна швидка зарядка та який вплив вона має на термін служби роботи акумулятора.

А відбувається це через те, що сучасна техніка виготовляється за принципом однакових зарядних пристроїв (а точніше адаптерів), що з одного боку й полегшує життя, а з іншого може нанести значної шкоди (за думкою деяких користувачів). Зрозуміло, що вся різниця у кабелі живлення.

Проте, варто відмітити, що лише пристрої від Apple мають абсолютно інший роз’єм для зарядки: Lightning.
Але, як стало відомо після презентації оновлених версій їхніх нових смартфонів, Apple може почати розробляти техніку з роз’ємом Type-C .

Отже, в сьогоднішній статті, мова буде вестись про заряджання декількох пристроїв одним адаптером, й чи є це шкідливим.

1) Потужність адаптера.

Загальновідомим є той факт, що кожний зарядний пристрій (адаптер) розробляється зі своєю встановленою нормою потужності. Тобто, в нього запрограмовують ту кількість енергії, яку він має взяти під час зарядки, так як саме така потужність потрібна смартфону.

Проте, необхідно взяти до уваги той факт, що у тому випадку, коли Ви візьмете адаптер, який має більшу потужність, ніж Вам потрібно, то це ніколи не можна рахувати шкідливим. Цей фактор має багато позитивних моментів, але напевно найважливішим з них є те, що тоді пристрій буде набагато швидше заряджатися.

Цікаво: Названо причини, чому може іскрити зарядка вашого смартфона.

2) Швидка зарядка.

Даний фактор має багато нюансів, наприклад: сумісність разом із системним забезпеченням. Чому? Нижче буде наведено відповідь.

Взагалі функцію швидкої зарядки розробили фахівці від Quick Charge, Pump Express. Але, якщо коротко описати всю ситуацію, то ці системи зможуть функціонувати лише з окремими різновидами процесорів.
Наприклад, система швидкої зарядки від Pump Express, зможе нормально працювати з процесорами від MediaTek, а Quick Charge буде функціонувати із забезпеченням тільки від Qualcomm.

Проте, потрібно обов’язково зазначити, якщо на Вашому смартфоні немає встановленої можливості користуватися функцією швидкої зарядки, то тоді Ви ніяк не зможете її налаштувати. Можете навіть не намагатись, всі спроби будуть марними..

Також, велику роль у якості зарядки Вашого смартфона, грає оригінальність кабелю, через який відбувається весь процес заряджання. Так як, розробники певного смартфона, завжди використовують відповідні частини при його виготовленні. До того ж, вони встановлюють лише якісні системи, які підходять за всіма параметрами до даного пристрою.

Тому, якщо Ви бажаєте отримати безперебійно функціонуючий смартфон, та не стикатися з проблемами його поганого заряджання, то користуйтесь тільки оригінальними кабелями.

Щодо того, чи можна користуватися одним адаптером відразу декільком людям, думаю, що відповідь вже зрозуміла, так як в тому випадку, якщо прилад відповідає необхідній кількості потужності, заряджати ним інший електронний пристрій можна.

Цікаво: Названо причини, чому бездротова зарядка вам не потрібна.

Також, якщо Вам необхідно зарядити смартфон стороннім адаптером з можливістю швидкої зарядки, відразу цікавтесь за якою технологією він розроблений, щоб дізнатися чи підходить для зарядки Вашого телефона ним.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version