Home Новини сучасних технологій Розкрито дату початку тестування OC Android 12

Розкрито дату початку тестування OC Android 12

0

Надійшла очікувана багатьма інформація, а саме, сьогодні було розкрито дату початку тестування OC Android 12. Як повідомляється, Google може представити Android 12 для розробників цього місяця (17лютого) і, на відміну від минулого року, продемонструвати бета-версію на своєму заході  I/O весною. Ось чого слід очікувати від наступної версії Android 12 від Google. Очікується, що дата випуску Android 12 для виробників смартфонів має бути 2 вересня.

Очікується, що Android 12 наступні нові функції: Режим розділеного екрана App Pairs, Нова функція сплячого режиму, Новий інтерфейс сповіщень.

Новий інтерфейс Android 12

Концепція дизайну Google показала, що в Android 12 з’явиться новий інтерфейс сповіщень, який замінить поточний прозорий вигляд світло-бежевим непрозорим. Відтінок може змінитися, якщо ввімкнено Темний режим; закруглені кути кожного повідомлення легше переглядати. Google зменшив кількість піктограм швидких налаштувань до чотирьох із шести, і вони з’являться, коли панель сповіщень буде розширена. 

Значки більші, ніж зазвичай, через меншу кількість використовуваних значків. Положення дати та годинника помінялися місцями на передній панелі дисплея, а у верхньому правому куті є нові індикатори конфіденційності. Натискання на ці піктограми покаже вам, які саме програми використовують мікрофон і камеру на вашому смартфоні. Піктограма "Вимкнення датчиків" у "Швидких налаштуваннях" дозволить користувачеві вимкнути та ввімкнути всі датчики на своєму телефоні одним натисканням; щоб побачити цю піктограму, потрібно ввімкнути меню параметрів розробника.

Продовжуючи, обов’язковий віджет "Розмови" відображатиме повідомлення користувачів Android, пропущені дзвінки тощо. Через невеликий розмір віджет зможе відображати лише один елемент за раз. Також обов'язковим буде використання значків камери та мікрофона на передньому дисплеї, які повинні бути видимими під час використання камери та мікрофона. Ви можете згадати, що Apple додала щось подібне з iOS 14.2. Маленька зелена крапка у верхньому правому куті дисплея iPhone означає, що програма використовує камеру смартфона, а оранжева крапка означає, що програма використовує мікрофон iPhone.

Нова функція сплячого режиму в Android 12

Google, можливо, працює над системою сплячого режиму для додатків. Система дозволяє програмам переходити в режим глибокого сну, коли вони не використовуються, і допоможе звільнити пам’ять. Наразі про нову функцію відомо мало. Незрозуміло, як саме ця функція працюватиме і як програми переходитимуть у сплячий режим: чи буде це визначатися автоматично, або користувачі зможуть вручну вибирати програми для сплячого режиму. Крім того, ми поки не знаємо, як Android буде повідомляти користувачів про сплячий режим, якщо це відбудеться автоматично. У коді, що просочився, також згадується про оптимізацію сховища: досі незрозуміло, чи включає ця оптимізація стиснення пакетів програм або інших ресурсів програми, щоб звільнити пам’ять на вашому телефоні Android.

Новий жест навігації подвійним дотиком в Android 12

Жест подвійного натискання, про який ходили чутки для Android 11, тепер повинен пробитися до Android 12, замінивши застарілу функцію стискання Active Edge , якої немає у Pixel 4a , Pixel 4a 5G та Pixel 5 . Подвійне натискання дозволить користувачам Pixel активувати Асистента, зробити знімок екрана, керувати відтворенням мультимедіа, очистити панель сповіщень та інші програмовані команди, або його можна відключити, якщо це не потрібно. Як повідомляється, жест подвійного натискання, що надходить до Android 12, буде точно налаштований до більш міцного натискання, щоб запобігти його випадковому виконанню.

Нова функція розділеного екрана "Пара додатків" в Android 12

Google, очевидно, також працює над переробкою режиму розділеного екрану на системному рівні для Android 12. Це дозволить користувачам Android покращити та інтуїтивно зрозуміти багатозадачність. Замість того, щоб відкрити одну програму, а потім активувати режим розділеного екрану для цієї програми через подання Останні, користувачі зможуть згрупувати дві програми за “завданнями”, а потім швидко запустити ці пари або переключитися між парою програм та однією програмою. .

Android 12 також дозволить людям легко "поєднати" дві програми прямо з останнього перегляду. Коли ви використовуєте таку пару, роздільник між двома програмами також отримає бонусну функцію. Перетягуючи роздільник, ви все одно зміните розмір обох програм, але коли ви двічі натиснете на нього, дві активні програми швидко поміняються місцями.

Коли мій смартфон отримає Android 12?

Оновлення Samsung Galaxy Android 12: бета-версія жовтня, грудень 2021 стабільна;
Оновлення Android 12 для телефонів LG: з січня 22 року;
Оновлення Android для телефонів OnePlus: бета-версія вересня, жовтень 2021 стабільна;
Оновлення телефонів Motorola для Android 12: бета-версія вересня, січень 22 року стабільна;
Оновлення Android 12 для телефонів Nokia: з жовтня 2021 року;
Оновлення Android 12 для телефонів Oppo, vivo та телефонів Realme: четвертий квартал 2021;
Оновлення Android 12 для телефонів Sony: грудень 2021 року.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version