Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чому дешеві смартфони це марна трата грошей

Розповідаємо, чому дешеві смартфони це марна трата грошей

0

Смартфони мають різні ціни. Ніхто не каже, що варто купувати лише дорогі моделі. Можна придбати й дешеву модель, але не переходити межу. Занадто низькі ціни на техніку також не добре. Зараз ми назвемо декілька причин, чому краще витратити більше.

Цікаво: Перелік функцій, які рекомендується вимкнути на смартфоні

Неякісно зроблений смартфон. Є перелік виробників смартфонів, які виготовляють якісний товар та продають те, що пишуть в описі до моделі. Так, пристрій може коштувати мало, але він буде слугувати певний час. Такі моделі часто купують дітям або пенсіонерам, для яких важливі лише базові функції. Часто на ринку можна зустріти смартфони не дуже відомих брендів. Вони можуть мати ще нижчу ціну, але коли користувач отримує своє замовлення, то пристрій взагалі може виявитись неробочим. Тому якщо вже й купувати дешеві смартфони, то лише відомих виробників.

Низька продуктивність. Вимоги до смартфонів з кожним роком ростуть. Те, чого було достатньо раніше, вже вважається не актуальним сьогодні. До продуктивності варто відноситись відповідально і завжди звертати увагу на показники. Їх є декілька. Але у дешевих смартфонах вони не будуть відповідати потрібним стандартам на сьогодні. Вони будуть значно нижчі, а значить і пристрій буде повільний. Давайте розглянемо детальніше.

  • Процесор. В дешевій моделі він буде бюджетний і не дуже потужний. Ніхто не буде витрачати на це кошти, так як від цього й зросте вартість самого телефону.
  • ОЗУ. В бюджетних смартфонах зазвичай до 2 Гб ОЗУ. Це дуже мало. Такі пристрої не можуть нормально функціонувати під час запуску декількох процесів. Тому про багатозадачність доведеться забути. Пам’яті вистачить на дзвінки, месенджери і базові програми.
  • ПЗ. Програмне забезпечення в бюджетному смартфоні буде поганим та не буде оновлюватись так, як це вимагає смартфон для якісної роботи.

Цікаво: Швидко розряджається смартфон? Розповідаємо, які фунції найбільше на це впливають

Усі ці фактори призведуть до того, що з часом смартфоном стане важко або взагалі неможливо користуватись. Після оновлень додатків на ньому взагалі не буде місця і функції зменшаться до звичайного кнопкового телефону.

Старі технології. Дешеві смартфони не можуть робити гарні фотографії, у них відсутні різні датчики, наприклад, NFC. Такий пристрій не зможе виконувати усі функції, які буде потребувати людина під час використання смартфона. Виробники дуже економлять на цих деталях, щоб зменшити собівартість.

Батарея. Так, дешеві смартфони можуть довше тримати заряд акумулятора, але це не через якісну батарею. Причина – відсутність багатьох запущених процесів. Користувачі просто менше часу проводять в такому пристрої, ось він і не розряджається. Щодо зарядного пристрою, то швидше за все, в дешевих моделях буде застарілий вхід і повільна зарядка. Швидкісної не буде точно.

Бюджетні смартфони можуть пропрацювати деякий час без гальмування, але ситуація зміниться уже за кілька місяців. Такі пристрої потрібно буде замінювати буквально за рік. Це максимум. Краще витратити відразу більше, щоб в результаті не переплатити.

Цікаво: Смартфони із пам’яттю 16 Гб вже не актуальні. Чому?

NO COMMENTS

Exit mobile version