Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чи купувати зараз iPad Air 4 чи він вже не актуальний

Розповідаємо, чи купувати зараз iPad Air 4 чи він вже не актуальний

0
Розповідаємо, чи купувати зараз iPad Air 4 чи він вже не актуальний

Як відомо, iPad Air 4 вийшов в 2020 році, але люди і зараз продовжують його купувати. Техніка від Apple підтримується виробниками доволі довгий час, тому можна за це не хвилюватись і користуватись старішими моделями. Але от чи варто купувати такий планшет зараз в 2022 році? Чи можливо краще звертати увагу на новіші моделі? Про це і поговоримо.

Спочатку поговоримо про екран. В планшеті його розмір відіграє велику роль, бо по суті, люди купують пристрої щоб розважатись або працювати і тоді, коли екрану смартфона стає дійсно замало. Якщо говорити про iPad Air 4 і порівнювати з іншими моделями цього ж бренду, то в нього дійсно великий дисплей, аж 10,9 дюйма. Окрім цього в пристрої практично відсутні рамки по краях, вони дуже тонкі, від цього екран стає ще більшим. iPad Air 4 не має кнопки "Home", що також подобається багатьом користувачам. Таким чином дизайн став гарніший та більш стильний. Ще пару слів про екран. В ньому є антиблікове покриття, але все скло швидко покривається подряпинами, та і взагалі дисплей став більш крихкий та вразливий до пошкоджень, тому радимо відразу після покупки наклеїти захисне скло чи плівку і не хвилюватись про пошкодження. Зверху дисплею ще розташована камера. Її якості цілком вистачить щоб поговорити з кимось по відео, картинка буде нормальна.

Цікаво: Відомо, чи Apple iPad справді водонепроникні

Дуже важливо відмітити, що iPad Air 4 має чудову продуктивність навіть якщо порівнювати його із новішими моделями. Вже два роки він показує чудові результати завдяки чіпу A14 Bionic. Оперативна пам'ять - 4 Гб, цього вистачає на всі програми та пристрій не починає перегріватись і підвисати якщо відкрито в браузері багато вкладок (така проблема буває в інших пристроях бренду). Якщо купувати цей планшет для роботи або просто для постійного пересування із собою, то це ідеальний варіант, адже вага всього 458 г.

Які ще є переваги у iPad Air 4?В цієї моделі Touch ID на кнопці живлення, це чудове рішення, яке чомусь не переносять на всі пристрої компанії. iPad Air 4 підтримує фірмовий стилус другого покоління. Ті люди, які думають, що він не пригодиться, дуже помиляються. Це зручна та потрібна річ і в роботі, і в розвагах. Далі, iPad Air 4 оснащений стереодинаміками, що ідеально для музики та фільмів. Ну і слід відмітити корпус, він дуже тонкий. Дехто навіть боїться його в руки взяти, бо страшно випустити.\

Ми дуже багато розповіли про переваги планшета iPad Air 4, що здається недоліків взагалі немає, але це не так. Ось деякі із них. Найбільшим розчаруванням для користувачів iPad Air 4 є те, що пристрій не отримає оновлення iPadOS 16, в якому передбачене Stage Manager - це багатозадачність. Аргументують це тим, що процесор не потягне такого потужного оновлення, треба мати мінімум М1. Звісно, цю проблему виробники можуть вирішити іншим шляхом і випустити трохи інше, простіше оновлення, в якому буде передбачена також функція багатозадачності, просто у спрощеному варіанті.

USB Typ-C. Про цей тип зарядного пристрою тяжко щось говорити, одні відносять це до недоліків, інші до переваги. Якщо у вас є вдома пристрої, які також мають такий тип зарядки, то проблем немає. Щоправда, скоро абсолютно вся техніка повинна перейти на USB Typ-C, бо вийшов такий закон, тому це швидше треба віднести до переваги.

Варто знати: Відомо, як увімкнути або вимкнути Bluetooth на iPhone та iPad

Ну і останній незначний мінус - аксесуари до планшета. Як ми вже сказали, пристрій має дуже тонкий корпус, тому треба придбати чохол. Чохли на цю модель планшета або дуже дорогі та оригінальні, або дешевші, але китайські та неякісні. Загалом, можна підібрати щось нормальне, але це тяжко зробити. З захисним склом/плівкою ситуація краща, тут проблем не буде.

Отож, можна зробити однозначний висновок, що iPad Air 4 2020 можна сміливо купувати в 2022 році і не думати, що він буде погано справлятись. Це чудова модель, яка показує хорошу роботу та продуктивність. Переваг має безліч, а недоліків так мало, що й помітити їх важко.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version