Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чи варто купувати подрібнювач харчових відходів та які його основні функції

Розповідаємо, чи варто купувати подрібнювач харчових відходів та які його основні функції

0
Розповідаємо, чи варто купувати подрібнювач харчових відходів та які його основні функції

В Європі та по всьому світу люди звикли вже сортувати сміття. В них для цього вдома навіть стоїть декілька сміттєвих баків окремих під кожен вид відходів. В Україні ця тенденція тільки набирає популярності. В нас люди звикли все сміття викидати в одне відро, в тому числі і харчові відходи, які потім створюють дуже неприємний запах на кухні та й загалом в квартирі. На щастя, існує одна дуже корисна річ, про яку не всі знають – діспоузер, або іншими словами подрібнювач харчових відходів.

Як працює подрібнювач харчових відходів та що він собою являє?
Якщо говорити про зовнішній вигляд, то подрібнювач харчових відходів - це ємність в вигляді циліндру з лезами та спеціальною терткою, які крутяться. Він встановлюється між зливою в умивальнику на кухні та самою трубою, яка веде в каналізацію. Подрібнювач харчових відходів допомагає дуже полегшити побутові справи, а особливо процес миття посуду та приготування їжі. Каналізації здатні засмічуватись та забиватись. Особливо в багатоквартирних будинках. А от діспоузер здатний подрібнювати продукти до такого стану, що вони не зможуть забити сток та саму трубу. Цікаво ще й те, що в подрібнювач харчових відходів можна викидати не лише м'які продукти, а й різні кості (з риби, фруктів, м'яса).

Цікаво: Названо 4 марні технічні продукти, які ви не повинні купувати

За допомогою подрібнювача харчових відходів можна здихатись поганого запаху вдома, який з'являється зі сматтєвого баку, що особливо важливо для сімей в яких є діти. Адже сміття такого роду створює середовище для мікробів та бактерій. Окрім цього, власникам діспоунзера не доводиться так часто викидати сміття, в цьому просто немає потреби.

Тепер давайте поговоримо як правильно вибрати подрібнювач харчових відходів. Найголовніший критерій - це сумісність із умивальником, а точніше отвором для зливу. Зазвичай, стандартні діспоунзери підходять для зливів 90 мм, але буває, що вдома умивальник іншого стандарту. Тоді треба або шукати модель подрібнювача харчових відходів, яка підійте, або замінювати умивальник. Також не варто забувати оцінювати місце, де він буде знаходитись, бо іноді виходить, що людина купила діспоузер, а місця під раковиною на нього просто немає. Наступним важливим критерієм є об'єм подрібнювача харчових відходів. Тут треба орієнтуватись на кількість людей, що проживають в квартирі. Оптимально розраховувати 300 грам на одну людину, але краще купувати з запасом, щоб потім не виникало зайвих турбот. Далі - потужність. Оптимальним варіантом є 150 Вт та 1200 обертів в хвилину. Цього вистачить для стандартної сім'ї, але іноді можна дивитись на більш потужні варіанти. Все залежить від потреб.Ну і останнє - врахуйте наявність додаткових функцій. Часто буває, що виробники хочуть нав'язати людині щось абсолютно непотрібно, але є й те, без чого не обійтись. Важливо, щоб в подрібнювачі харчових відходів був реверс, який допоможе при потрапляння особливо тяжких відходів. Також важливим є магніт, який не дасть чомусь сторонньому потрапити в систему, а якщо й це всетаки станеться, то захисний механізм попередить про це.

Чи є в подрібнювачі харчових відходів якісь мінуси? Можна сказати, що ні. Він легкий в користування, не часто ламається, а іноді і взагалі все життя працює без проблем. Установка не займає багато часу та не вимагає особливих вмінь. Цей прилад дійсно потрібний для кухні, але люди ще не звикли ним користуватись, тому й рідко зустрічається в квартирах та будинках. Насправді, якщо один раз ним скористатись, то вже буде тяжко уявити свій побут без нього. Подрібнювач харчових відходів максимально полегшує приготування страв та миття посуду, не треба буде витрачати час на постійне викидання сміття та очистку труб від зайвого.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version