Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, що означає кожна лампочка на роутері Wi-Fi

Розповідаємо, що означає кожна лампочка на роутері Wi-Fi

0
Розповідаємо, що означає кожна лампочка на роутері Wi-Fi

Wi-Fi є мало що не в кожного вдома. Для його підключення треба мати роутер, на якому знаходиться багато індикаторів та лампочок, які час від часу або постійно блимають. Якщо провести опитування, то майже ніхто із користувачів не буде знати що яка лампочка означає. Тому сьогодні хочемо розповісти про ці позначки, а для прикладу візьмемо стандартний роутер TP-Link.

Перша лампочка відповідає за живлення, її значення найлегше дізнатись. Все логічно - якщо лампочка горить, то роутер включений в розетку.

Друга лампочка має значок радіохвиль. Якщо там світиться світло, то значить, що Wi-Fi сигнал працює. Бо буває що роутер працює від шнура, в такому випадку там горіти нічого не буде, або ще причиною відсутності світла там означає, що роутер не працює коректно або збились налаштування.

Цікаво: Старий смартфон може стати роутером. Як це зробити?

Наступні датчики - це порти LAN. Лампочок стільки, скільки й самих портів. Відповідно горить та лампочка, через який порт йде передача даних. Всі інші не горять в той час.

Наступна лампочка відповідає за з'єднання та означає, що воно відбувається через порт WAN. Якщо лампочка горить, то з мережею все в порядку і вона працює коректно.

Далі йде позначка у вигляді замка. Вона відповідає за з'єднання за допомогою натискання на кнопку WPS. Тут треба орієнтуватись як блимає світло. Якщо повільно, то йде режим з'єднання, якщо швидко то час вийшов. Якщо не горить, то режим не активний.

Якщо на вашому роутері є значок налаштування, то це кнопка яка відповідає за справність девайса. Якщо горить, то є проблеми, якщо блимає - то все в порядку, якщо не горить, то проблеми із самим роутером.

Враховуючи те, що роутери є різних виробників, то й індикатори можуть відрізнятись. Розповімо ще про декілька із них:
●Лампочка, яка відповідає за роботу діапазонів 2,4 та 5 ГГц.
●Індикатор USB порта. Він буде світитись або блимати, якщо в порт щось підключене. Такий індикатор є в багатьох моделях.
●Лампочка, яка показує роботу оптоволокна LOS і PON. Є роутери де одна лампочка відповідає за два показника. LOS горить коли з'єднання є, а PON коли воно зареєстроване в мережі.

Варто знати: Відомо, як зловмисники можуть нашкодити взламавши Wi-Fi роутер

Ми розповіли за основні індикатори та їх значення. Якщо у когось ці показники не сходяться,то це нічого. В кожного виробника можуть відрізнятись позначки та колір індикаторів. Тому якщо ви хочете достовірно знати інформацію про свій роутер, краще переглянути інструкцію.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version