Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, для чого вигадані символи # та * на клавіатурах телефонів

Розповідаємо, для чого вигадані символи # та * на клавіатурах телефонів

0

Символи # та * існували як на домашніх (стаціонарних) телефонах, так й існують зараз на смартфонах. Ми їх бачимо кожен день, але практично не використовуємо. Та й не всі навіть замислювались для чого вони потрібні. Сьогодні ми про це і поговоримо.

Цікаво: Оновлення One UI 5 Beta 4 доступне на смартфонах Galaxy S22

Якщо повернутись до історії, то ці символи на клавіатурах телефонів з’явились ще в 1960 роках. Одночасно було придумано тональний вибір номера. Це означає, що телефонна станція визначала номер абонента по поєднанню звуків. Тобто, кожна цифра мала свій звук.

Тепер розглянемо самі символи на прикладі різних типів телефонів. Першими будуть домашні (стаціонарні) телефони. Якщо згадати колишні часи, то до 1960 років всі користувались імпульсними телефонами. Цифри на них були по кругу і щоб набрати номер треба було крутити пальцем спеціальне коло. Мабуть, всі пам'ятають такі моделі. Це називався імпульсний набір. Після кожної цифри були перерви і по тривалості визначався номер. Потім під час переходу з імпульсного на тональний режим набору, потрібно було спочатку набирати *, а тоді весь номер телефону. # використовувались найчастіше в великих фірмах та корпораціх для внутрішніх дзвінків. Вона ставилась вже після набору номера.

Цікаво: Оновлення Expert RAW підтримуватимуть смартфони Galaxy Note 20 Ultra, S20 Ultra та Z Fold2

Тепер про смартфони. Тут ці два символи використовуються зовсім в інших цілях. Вони служать для зв'язку з роботами стільникового оператора. Зараз існує дуже багато варіантів, як задати питання та отримати відповідь від робота. А самі команди відрізняются вмістом * або #. Окрім цього, на самих смартфонах можна задавати команди. Набравши певну комбінацію з вмістом цих символів, можна дізнатись стан рахунку самого смартфона, тощо. Ця інформація доступна в інтернеті.

Отож, ці два символи не настільки важливі, але все ж виконують декілька цікавих функцій. Тому варто ознайомитись із їх функціями ближче, щоб в подальшому активніше використовувати.

Цікаво: До покупки доступний смартфон Huawei Mate 50 Pro. Відома ціна

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version