Реклама

Розповідаємо, як активувати новий режим читання Google для Android

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Незважаючи на те, що це маловідома функція, Google Reading Mode для Android існує з 2016 року. Додаток, здатний видаляти рекламу, зображення та інші елементи, які не є важливими для читання, нещодавно отримав оновлення, яке представляє нові функції, такі як зберігання прогресу читання та налаштування параметрів персоналізації.

Спочатку створений як функція доступності, режим читання потрібно встановити та налаштувати, оскільки він надає функції, характерні для людей з особливими потребами. Ви можете почути прочитаний текст, якщо у вас проблеми із зором, налаштувати шрифт, розмір шрифту, кольори та інтервал.

Хороша новина полягає в тому, що, як і будь-який тип спеціальних можливостей, режим читання може використовувати будь-хто. Щойно ви активуєте його, він відкриває поточну сторінку в новому режимі читання в тій частині програми, яка зараз використовується. Завдяки цьому ви можете видалити рекламу, зображення та інші відволікаючі фактори з веб-сторінок або статей.

Цікаво: Які місця на смартфонах Android слід очищувати регулярно та обов’язково.

Як встановити Google Reading Mode для Android?

Першим кроком, природно, є завантаження програми Reading Mode з магазину Google Play і встановлення її. Він підтримує Android версії 9 або новішої, що означає більшість пристроїв, які використовуються сьогодні. Ресурс доступний кількома мовами.

Нижче наведено покрокові інструкції щодо його налаштування.

1. Відкрийте програму Режим читання та натисніть Налаштування.

2. У меню «Налаштування спеціальних можливостей» перейдіть до «Встановлені програми», а потім виберіть «Режим читання» .

3. Увімкніть ярлик режиму читання. З’явиться підказка. Потім просто натисніть «Дозволити» .

4. Потім виберіть спосіб увімкнення та вимкнення режиму читання: натисканням кнопки «Спеціальні можливості», натисканням клавіш збільшення/зменшення гучності протягом трьох секунд або натисканням бокових клавіш і клавіш збільшення гучності. Ви можете вибрати ще один або навіть усі три варіанти.

За останні кілька років технології стали великим союзником доступності, сприяючи більшому залученню до різних секторів нашого суспільства.

Цікаво: Названо дозволи, які ні в якому разі не можна надавати додаткам на пристроях Android.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розповідаємо, як користуватися WhatsApp без Інтернету

Користуватися месенджером WhatsApp можна і без Інтернету, правда знають про це одиниці. Можливо це завдяки проксі (проксі-серверам). Далі детальніше. Цікаво:...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -