Реклама

Розповідаємо, як очистити кеш на Android TV

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо у вас виникла проблема з програмою, її можна вирішити, очистивши кеш. Крім того, це звільнить місце для зберігання на вашому телевізорі. Однак це не практика, яку ви повинні виконувати постійно. Нижче ми крок за кроком покажемо, як очистити кеш на Android TV, але спочатку ми пояснимо, коли це потрібно робити. Це одна з основних речей, які ви повинні знати, купуючи Android TV .

Що таке кеш-пам’ять

Поняття «кеш-пам’ять» може здатися вам знайомим із смартфонів, але воно також присутнє в смарт-телевізорах, від недорогих до найкращих, які тільки можна купити . І на вашому смартфоні, і на вашому смарт-телевізорі вони однакові : тимчасові файли, які програма зберігає для швидшої роботи.

Коли ви завантажуєте програму, щоб працювати швидше, вона завантажує певні файли, якими можуть бути, наприклад, мініатюри, дані або фотографії. Це поступовий процес, який стає ефективнішим, чим більше ви його використовуєте. Мета завантаження файлів полягає в тому, щоб програма не завантажувала їх кожного разу під час запуску. Вони складають кеш-пам’ять.

Цікаво: Що таке мобільне кешування? Розповідаємо для чого це і як чистити.

Навіщо очищати кеш

Якщо програма не працює, одним із можливих рішень є видалення кешу, оскільки файл може бути пошкоджено, що спричинить його несправність. Однак очищення кешу також звільнить місце на телевізорі. Це дві переваги в одній дії.

Все звучить чудово, чи не так? Це дійсно може бути хорошим варіантом, але не бажано робити це постійно з тими програмами, які ви використовуєте найчастіше. Його видалення сповільнить роботу, оскільки вам доведеться завантажувати ці файли замість того, щоб мати їх доступними. Це тимчасове уповільнення, тому що з часом він завантажить ці файли знову, щоб сформувати інший кеш.

Отже, коли ви повинні це зробити? Розумно видалити його, коли він займає забагато місця. Якщо він занадто “важкий” для вашої системи, видаліть його . Особливо компенсуйте тими програмами, якими ви рідко користуєтеся, оскільки варто втратити швидкість, використовуючи їх дуже рідко, ніж займати місце без потреби.

Цікаво: Розповідаємо, як очистити кеш в браузері Google Chrome.

Як очистити кеш

Після цього короткого пояснення ми нарешті покажемо вам, як очистити кеш Android TV . Це простий процес і практично ідентичний мобільній версії, але ви повинні мати на увазі, що назви меню не однакові на всіх телевізорах, тому, можливо, на вашому вона буде відрізнятися. У всякому разі, це мінімальні зміни, можливо, 1-2 слова.

Ось як очистити кеш Android TV :

  1. Ввійдіть в налаштування свого Android TV.
  2. Виберіть розділ Програми.
  3. Виберіть програму .
  4. Торкніться Очистити кеш .

Немає кнопки очищення кешу всіх програм, вам доведеться це робити з тими, які ви виберете . Нарешті, можливо, на вашому телевізорі замість «Видалити кеш» команда називається «Очистити кеш» або «Очистити дані».

Цікаво: Названо тип Android – додатків, в яких обов’язково необхідно чистити кеш.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Samsung запатентували смартфон з подвійним складним форм-фактором

Відомо, що Samsung є провідним гравцем на ринку складних смартфонів. Південнокорейський технічний гігант - єдина компанія, яка продає у світі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -