Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, що робити з ноутбуком, якщо на нього вилилась рідина

Розповідаємо, що робити з ноутбуком, якщо на нього вилилась рідина

0

Ситуація, коли на ноутбук виливається вода/чай/кава всім відома. Всі ми любимо випити на робочому місці чогось гарячого, або ж взяти із собою в ліжко улюблений напій і паралельно дивитись серіал. Власне, для цього й купується саме ноутбук, а не комп’ютер. Добре, якщо ваш пристрій захищений від вологи і такі події ніяк не відобразяться на його роботі, а якщо захисту немає?

Зрозуміло, що потрапляння води не призводить ні до чого хорошого, але діяти і спасати пристрій якось треба, чим раніше тим краще. Відразу кажемо, радити сушити техніку феном, під сонцем, на печі чи в рисі ми точно не буде, це найбезглуздіші способи, які можуть ще більше зашкодити. Ми пропонуємо перелік дій, які справді допомагають справитись із проблемою.

Зараз ми перечислимо послідовно, що потрібно робити, коли на ноутбук вилилась вода, але варто також знати, що рідина дуже швидко кругом потрапляє і всередині, і зовні. Саме тому, якщо вона потрапить на материнську плату і станеться замикання, то все, тут не допоможе вже нічого. Тому, щоб такого не допустити швиденько читайте нижче написані правила.

Цікаво: Декілька способів визначити перегрів ноутбука

  • Потрібно відключити ноутбук з розетки, а разом з цим повитягувати все, що підлючене (флешки, мишку, принтер і т.д.). Також варто вийняти додатково акумулятор, щоб замикання було менш можливим.
  • На клавіатуру зверху покладіть будь-що, що добре вбирає вологу. Це може бути паперова серветка, рушник із мікрофібри чи щось інше, але вода повинна добре забиратись. Розтеливши, закриваєте ноутбук і перевертаєте його догори низом.
  • Залишаєте пристрій перевернутим мінімум на годину. Це допоможе всій воді вийти назад, а всередині залишиться лише трохи вологи. Тому поки рідина не витече назад, не рухайте ноутбук.

Ці всі правила найкраще діють, якщо ви пролили на пристрій воду. Бо вона просто висихає і все, а от такі напої, як кава, чай, солодка вода, вони в рази гірше забираються. Цукор, який є в напоях, залишається, навіть коли вся рідина випарувалась. Тоді треба розбирати пристрій і очищати його.

Після того, як ноутбук полежав із серветкою перевернутий, його потрібно поставити в приміщення де буде тепло і гарний обдув. Ні в якому разі не можна використовувати фен, бо потік повітря (навіть холодного) не висушує воду, а заганяє її в інші кутки пристрою і це підвищує шанси, що рідина потрапить туди, куди категорично не можна.

Загалом, ці правила або повністю вбережуть людину від викидання грошей на ремонт, або хоча б мінімізує пошкодженя. Найкраще, це відразу йти до спеціалістів і нехай собі оглядають пристрій і роблять, що потрібно. Але якщо ви цього робити не хочете, то такі прості правила допоможуть справитись швидко із проблемою. Ну хоча б буде шанс, що не доведеться купувати новий ноутбук.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version