Home Новини сучасних технологій Samsung Pay проти Google Pay: в чому різниця?

Samsung Pay проти Google Pay: в чому різниця?

0

У світі Android є дві мобільні платіжні платформи на вибір: Samsung Pay і Google Pay. У них багато спільного, але є і великі відмінності. Давайте з’ясуємо, яким із них варто скористатися.

Samsung Pay і Google Pay — це платформи мобільних платежів, як-от Apple Pay . Основна мета цих сервісів — дозволити вам оплачувати речі, торкнувшись свого телефону — або розумного годинника — на терміналі безконтактної оплати.

Що таке Samsung Pay?

Почнемо з Samsung Pay , який раніше був більш ексклюзивним, ніж сьогодні. Спочатку деякі телефони Samsung Galaxy мали вбудовану технологію MST (технологія магнітної смуги). Це дозволило телефону «обдурити» платіжні термінали, щоб вони думали, що це кредитна картка, навіть якщо він не підтримував мобільні платежі.

Згодом Samsung припинив включати цю технологію в телефони Galaxy. Сьогодні Samsung Pay все ще попередньо встановлено на всіх телефонах і смарт-годинниках Samsung, але він працює лише через NFC ( Near Field Communication ), як і інші мобільні платіжні програми.

Концепція дуже проста. Ви додаєте кредитні, дебетові, транзитні та лояльні картки до програми, де вони зберігаються. Коли ви хочете заплатити за щось у магазині, ви розблоковуєте телефон, вибираєте картку з Samsung Pay і торкаєтеся своїм пристроєм до терміналу. Все, ви здійснили платіж!

У Samsung Pay є одна велика проблема – він працює лише з пристроями Samsung. Це означає, що вам потрібен телефон Samsung Galaxy або смарт-годинник Samsung.

Цікаво: Українцям розповіли, що таке Digital картка і як її отримати в ПриватБанку.

Що таке Google Pay?

Google Pay по суті те ж саме, що і Samsung Pay, але більш універсальний. Ви можете використовувати Google Pay на більшості пристроїв Android, включаючи телефони Samsung Galaxy і розумні годинники Samsung Wear OS.

Працює так само, як і Samsung Pay. Ви додаєте свої кредитні, дебетові, транзитні картки та картки постійного покупця в програму, а потім можете підключити свій пристрій до платіжних терміналів NFC, щоб оплатити речі. Google Pay підтримує ще кілька карток, але обидва сервіси мають усі основні бренди.

Google Pay – це набагато більше, ніж сервіс мобільних платежів . Його можна використовувати для однорангових платежів, пошуку угод і повернення готівки, відстеження ваших фінансів та багато іншого.

Найзаплутанішим у Google Pay є те, що насправді це дві різні програми. У США та Сінгапурі функція «платіж від дотику» буде представлена ​​в окремому додатку під назвою « Google Wallet ». Додаток Google Pay і надалі надаватиме перераховані вище функції. В інших країнах весь досвід буде в додатку Google Wallet.

Цікаво: Як дізнатися, чи є в мобільному телефоні NFC.

Який з них слід використовувати?

Як бачите, ці два сервіси багато в чому схожі. Велика функція, яка відрізняла Samsung Pay – здійснення платежів за допомогою MST – була усунена. Так що зараз великої різниці немає.

Загалом, Google Pay – найкращий варіант. Його можна використовувати на будь-якому пристрої Android, включаючи телефони Samsung Galaxy. Ви також можете використовувати його на смарт-годинниках Samsung та інших годинниках Wear OS. Єдині пристрої, доступні лише для Samsung Pay, — це старі годинники на базі ОС Tizen.

Google Pay також підтримує більше карток і банків , ніж Samsung Pay. Крім того, приємні додаткові переваги однорангових платежів, відстеження бізнесу та фінансів. Якщо ви не дуже інвестуєте в екосистему Samsung, немає причин не використовувати Google Pay. У майбутньому буде легше змінювати пристрої.

Цікаво: Українцям розповіли, як здійснюється безконтактна оплата телефоном.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version