Home Новини сучасних технологій Як дізнатися, чи є в мобільному телефоні NFC

Як дізнатися, чи є в мобільному телефоні NFC

0

NFC – це назва технології для надсилання та отримання інформації між пристроями, які знаходяться в безпосередній близькості. Він став популярним завдяки дозволу безконтактної оплати , але не всі мобільні телефони підтримують його. Ознайомтеся з покроковим посібником нижче, щоб перевірити, чи є у вашому смартфоні цей інструмент.

Цікаво: Відомо, чи можна з смартфону викрасти гроші через NFC.

Варто зазначити, що, на відміну від Bluetooth і Wi-Fi , NFC є технологією бездротової мережі, яка потребує великої близькості для роботи. У мобільних телефонах внутрішній чіп зазвичай працює на відстані максимум 5 - 10 см в парі з такими додатками, як Apple Pay , Samsung Pay і Google Pay , серед інших віртуальних гаманців, а також швидко надсилати файли.

Як дізнатися, чи Android смартфон підтримує NFC

Android надає деякі додаткові функції з цією технологією. Основним з них є передача таких файлів, як фотографії та PDF-файли за наближенням — через Android Beam.

На пристроях від Google процес перевірки наявності NFC досить простий.

Крок 1. Відкрийте програму налаштувань.

Крок 2. Торкніться рядка пошуку.

Крок 3. Введіть «NFC».

Якщо ваш пристрій відображає результати для ввімкнення або вимкнення NFC, як показано на знімках екрана нижче, це означає, що ваш смартфон підтримує цю технологію.

Цікаво: Кращі телефони з NFC модулем і низькою ціною в 2021 році.

Як визначити, чи iPhone (iOS) має NFC

NFC з’явився на телефонах Apple , починаючи з iPhone 6, який підтримує лише оплату за допомогою Apple Pay. З часом технологія вдосконалювалася. Починаючи з iPhone 7, стало можливим читати етикетки і навіть використовувати пристрій для оренди скутерів і оплати паркоматів.

Покоління iPhone 7 , iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus та iPhone X мають активний NFC для читання. Користувачеві необхідно активувати функцію в центрі керування, якщо він хоче прочитати NFC-мітку.

Наступні iPhone обходяться без цієї потреби, оскільки вони працюють з пасивним читанням, тому користувачеві не потрібно нічого активувати, щоб смартфон взаємодіяв із технологією. Він працює автоматично, коли він знаходиться поблизу приймача.

NFC не можна використовувати для передачі файлів, таких як фотографії та PDF-файли, у середовищі iPhone . Найпростіший спосіб зробити цей процес на телефонах Apple за допомогою іншого інструменту, AirDrop , який не використовує NFC.

Також нещодавго українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version