Home Новини сучасних технологій Samsung скорочує інвестиції у виробництво пам’яті DRAM

Samsung скорочує інвестиції у виробництво пам’яті DRAM

0

За даними південнокорейського видання Chosun Biz, компанія Samsung скорочує інвестиції у виробництво пам’яті DRAM. В місяць компанія буде випускати тільки 30 тисяч напівпровідникових пластин для виробництва чіпів. З посиланням на індустріальні джерела видання повідомляє, що компанія прийняла таке рішення на останньому засіданні з питань глобального стратегічного розвитку.

Стверджується, що до березня майбутнього року Samsung збирається переобладнати кілька з тринадцяти функціонуючих ліній з виробництва пам’яті DRAM під виробництво сенсорів зображення. Спочатку компанія планувала збільшити інвестиції в виробництво пам’яті до обсягу 40 тисяч напівпровідникових пластин на місяць, але за фактом скоротить на 10 тисяч в місяць.

Samsung скорочує інвестиції у виробництво пам'яті DRAM

Вказується, що однією з причин такого кроку з боку південнокорейського технологічного гіганта стала невизначеність в ціноутворенні на ринку пам’яті DRAM. Якщо ще в першому півріччі 2020 року ціни на чіпи DDR4 об’ємом 8 Гбайт виросли на 17% на тлі тривалої пандемії коронавируса, то вже до листопада вони знизилися на 14,4%.

У той же час вказується, що Samsung скоро доведеться виплачувати дивіденди своїм акціонерам. Аналітики відзначають, що зниження витрат на виробництво пам'яті призведе до її дефіциту і зростання цін, що в свою чергу дозволить Samsung збільшити свій прибуток. Ринок дуже швидко відповідає на подібні інциденти. За прикладом далеко ходити не потрібно. Навіть короткочасна неполадка на заводі компанії Micron, що є третім найбільшим виробником пам'яті на ринку після Samsung і SK Hynix, привела до зростання акцій Micron на 2% на тлі більш оптимістичного прогнозу по виручці.

SK Hynix компенсувати недолік чіпів пам'яті на ринку найближчим часом теж не зможе. Нещодавно вона купила виробництво чіпів пам'яті NAND у Intel, тому у неї немає зайвих коштів для інвестицій у виробництво DRAM. До кінця наступного року компанії необхідно виплатити Intel $ 7 млрд з 9 в рамках цієї угоди.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version