Home Новини сучасних технологій Шахраї навчилися обманювати українців за допомогою QR-кодів

Шахраї навчилися обманювати українців за допомогою QR-кодів

0

Шахрайство в мережі набуває все нових рис, і зараз з’являється новий вид шахрайства – кьюшінг. Даний термін пов’язаний із шахрайством за допомогою QR-кодів. Тобто ви скануєте QR-код і втрачаєте свої кошти. Звучить все досить просто, та й на ділі так і працює.

QR-коди досить тісно ввійшли в наше життя та почали активно використовуватись в 2020 році. За кордоном уже є багато послуг, оплата за які здійснюється за допомогою QR-кодів. Загалом, такі коди не є шкідливими, вони містять в собі інформацію у вигляді тексту, ключа чи посилання. Проте зараз ми можемо стикнутись із підробленими кодами.

Для прикладу, були випадки, що для оплати певної послуги за допомогою QR-коду (який був на роздрукованому папері), зловмисники замінювали QR-код на свій, і відповідно оплата проходила не там, де потрібно. Таким чином, користувачі позбувалися своїх коштів і помітили вони це не зразу.

Відповідно до цього і ввели новий термін, а саме кьюшінг. Щодо рекомендацій, як вберегтись від такого типу шахрайства, то завжди перевіряйте сайт, на який вас перенаправлено та й загалом слідкуйте за діями, які відбуваються після сканування QR-коду. Сайт можна перевірити у пошуковику, а якщо у вас виникають якісь сумніви під час сканування коду, то краще утриматись від його використання.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version