Home Новини сучасних технологій Відомо, чому Android – смартфони потрібно чистити від сміття, а iPhone –...

Відомо, чому Android – смартфони потрібно чистити від сміття, а iPhone – ні

0

Якщо ви користувались смартфоном iPhone, а потім перейшли на Android чи навпаки, у вас може виникнути кілька питань щодо різниці в роботі даних пристроїв. Найперше з чим ви можете стикнутись, так це з необхідністю періодичної чистки Android-смартфона. Далі ми розглянемо причини такої ситуації.

Перша причина пов’язана із кількістю пристроїв компаній та операційною системою. Операційна система iOS максимально заточена під пристрої компанії Apple, так як їх не так багато. У Android кількість пристроїв значно більша, відповідно на кожному окремому смартфоні, операційна система Android може працювати по-різному.

Друга причина пов’язана із прошивкою. Тут мова іде про те, що більшість Android-смартфонів не отримують скажемо так «чистий Android», оскільки у кожного виробника смартфонів є своя прошивка. А відповідно до цього можуть з’являтись певні «глюки» та інші проблеми.

Третя причина пов’язана із додатками. Додатки, які потрапляють в AppStore проходять більш ретельнішу модерацію, що займає набагато більше часу, відповідно там і представлено менше додатків. У Android дана система працює набагато швидше, але тут буде схожа ситуація із першою причино. Розробити додатки для невеликої кількості смартфонів це одне, а от підлаштувати їх під всі можливі смартфони, що працюють на Android значно складніше.

Саме через ці причини, в основному, нам приходиться частіше чистити кеш, робити оптимізації системи, тощо, на Android-смартфонах. Але це ніяк не означає, що ми прихильники Apple. Ми все-таки надаємо перевагу смартфонам Android, навіть якщо йому потрібно більше приділяти часу в плані налаштувань. В принципі, можна припустити, що якщо б операційна система iOS ставилась на таку саму кількість пристроїв Android, то проблеми в них були б однакові.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version