Home Новини сучасних технологій Шахраї навчилися телефонувати з номерів родичів та друзів

Шахраї навчилися телефонувати з номерів родичів та друзів

0

Чи стикались ви колись із дзвінком шахрая з номера ваших друзів чи рідних? А така ситуація є можливою і для її реалізації використовуються сервіси підміни номерів. Спочатку така схема використовувалась для розіграшів, але сьогодні шахраї спрямовують її на виманювання коштів в громадян.

Варто відмітити, що функції підміни номерів не є безкоштовними, але шахраї надіяться на швидке відбивання цих грошей. Далі виникає питання, як шахраї дізнаються ваш номер та номери ваших рідних. Відповідь – через додатки. Зазвичай, кожен із встановлених вами додатків після встановлення вимагає надання йому доступу до певних параметрів вашого телефону, в тому числі це і доступ до ваших контактів. А у випадку потрапляння на недобросовісний додаток, ваш номер телефону та телефонна книга буде злита і шахраї з легкістю отримають доступ до неї самостійно або зможуть придбати у інших користувачів, які якраз і збирають такі бази даних.

Під час такого дзвінка, зловмисник зробить усе можливе, що б ви відправили йому певну суму коштів. Зазвичай вони настільки підковані в соціальній інженерії, що ви й не помітите, як погодитись на їхні умови. Окрім цього, шахрай може повідомити вам про трагічну ситуацію із вашим рідним, який перебуває далеко і запросити негайний переказ коштів на ліки, тощо.

Звісно, не завжди такі дії шахраїв закінчуються позитивно для них, оскільки багато схем зловмисників сьогодні відомі і обманути всіх не вдасться. Саме тому, завжди будьте обережні та перевіряйте усю надану вам інформацію перед тим, як здійснити переказ.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version