Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, як поводитися, коли дзвонять з невідомих номерів

Українцям розказали, як поводитися, коли дзвонять з невідомих номерів

0

Тема шахрайства напевно ніколи не перестане бути актуальною, оскільки шахраї кожного разу знаходять нові способи обманути українців та заволодіти їхніми коштами. Особливою популярністю користується вид телефонного шахрайства, тому сьогодні ITechNews підготували матеріал, де розказали, як поводитися, коли дзвонять з невідомих номерів.

Впевнений, що вам досить часто телефонують з невідомих номерів, оскільки тільки мені телефонують в середньому 3-4 рази в тиждень. Таке стає нормальною справою, коли ви користуєтеся одним номером декілька років, а значить, що він вже є в багатьох базах. Шахраї ж вміють “знаходити” такі бази номерів.

Зазвичай, при таких частих дзвінках, рекомендується змінити номер телефону. Такий спосіб може підійти тільки тим, хто придбав нову сімку тільки нещодавно і ще не встиг поділитися своїм номером із знайомими і родичами.

Так ось, коли мені в черговий раз дзвонить невідомий номер, я заходжу в браузер і шукаю цей номер в Пошуку Гугл. Якщо це дійсно шахрайський номер, то в списку перших сайтів інформація про цей номер вже буде. Якщо ж я цей номер знаходжу на таких сайтах, то просто відправляю його в Чорний Список.

У випадку, якщо телефонують знайомі, колеги або просто хтось по роботі, то вони або передзвонюють ще раз, або повідомляють мене в месенджері.

У випадку, якщо ви не знайшли в базі цього номера (можливо це новий номер шахраїв і про них ще мало відомо) і підняли слухавку, то рекомендуємо прочитати наші рекомендації, які допоможуть швидко “відшити” шахраїв та рекламних агентів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version