Home Новини сучасних технологій Що краще обрати для розрахунків – банківську картку чи смартфон з можливістю...

Що краще обрати для розрахунків – банківську картку чи смартфон з можливістю безконтактної оплати

0

Тільки ми опублікували статтю про необхідність вимикання функції NFC, тобто вмикати її лише за потребою, як одразу постало питання, що краще обрати для розрахунків – банківську картку чи смартфон з можливістю безконтактної оплати. Давайте розбиратись разом.

Використання безконтактної оплати сьогодні стає все популярнішою, та й досить зручною функцією. Основними сервісами, які надають можливість здійснення такого типу оплати є Google Pay, Apple Pay та Android Pay. Оплата в даному випадку відбувається максимально просто. Потрібно завантажити відповідний додаток та внести дані вашої банківської карти.

Складнощі в безконтактному способі оплати можуть виникнути лише в випадку відсутності в певних магазинах відповідних терміналів. Також варто пам’ятати про необхідність підтвердження своїх дій або паролем, або відбитком пальця, або за допомогою розпізнавання обличчя.

Перевагами оплати за допомогою смартфона також можна назвати те, що немає необхідності виймати свою банківську картку, відповідно ризик її втрати чи крадіжки зводиться до нуля. Окрім цього, ваші персональні дані не передаються до сервісів безконтактної оплати, а для підтвердження транзакцій генерується спеціальний код.

Тепер стосовно переваг банківської карти над оплатою за допомогою смартфона. І перше, це те, що не всі пристрої підтримують функцію безконтактної оплати. Другий момент стосуватиметься рівня заряду акумулятора, зокрема у випадку розрядження смартфона, ви не зможете оплати покупку, тобто на всяк випадок варто буде носити з собою або готівку, або ж ту саму банківську карту. Третій момент – ви не зможете зняти готівку при потребі. І четвертий, про який ми уже згадували, це те, що не всюди є можливість оплати безконтактним способом, особливо це стосується невеликих міст.

Як бачите, в процесі виділення переваг та недоліків двох методів оплати – безконтактного та за допомогою банківської карти, єдиного висновку дійти не вдалось. А все тому, що є багато супутніх факторів, які впливають на використання того чи іншого методу. Так, здійснення безконтактної оплати за допомогою смартфона зручно та безпечно, але не завжди є можливість розрахуватись таким чином. Відповідно для уникнення неприємних ситуацій, все ж доведеться носити з собою готівку, або ж ту саму банківську картку.

Таким чином, повністю відмовитись від однієї технології і перейти на іншу не вийде. Саме тому, найближчим часом таки доведеться поєднувати використання банківської картки та оплати за допомогою смартфона.

Також нещодавно було названо неочікувані функції технології NFC на смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version