Home Новини сучасних технологій Що мають на меті хакери, які атакують ПК звичайних користувачів

Що мають на меті хакери, які атакують ПК звичайних користувачів

0

На минулому тижні мій приятель поскаржився на роботу свого ноутбука. Він повільно виконував операції, швидко нагрівався та не дозволяв видаляти програми.

Проаналізувавши роботу комп’ютера, за допомогою додатку-сканера, мені вдалося виявити більше десяти вірусних файлів. Ці віруси настільки сильно пошкодили систему, що я вирішив встановити “чисту” операційну систему. Коли я повернув ноутбук знайомому, він запитав у мене:

“Навіщо його зламали? Що хакерам потрібно від мене?”

Дана історія навела мене на думку про написання даної замітки.

Існують дві категорії хакерських нападів: масові та особисті. В одному випадку зловмисники бажають отримати доступ до персональних даних конкретної людини. Найчастіше жертвами стають олігархи та впливові держслужбовці.

Однак чим може бути корисний для хакера комп’ютер пересічної людини?

Існує декілька причин того, чому хакери атакують ПК користувачів. Я особисто стикався з наступним.

Для власної безпеки хакери бажають мати доступ до всесвітньої мережі в режимі анонімності. Заражаючи цілу низку пристроїв із доступом до Інтернету, хакер створює ланцюг, завдяки чому його практично неможливо спіймати.

Певні види вірусів дозволяють використовувати пристрої користувачів для зберігання та передачі даних, а також в якості ботнету.

Ще одним мотивом зламувати ПК звичайних людей є використання їх ресурсів для майнінгу криптовалют. Також існують вірусні алгоритми, які дозволяють зчитувати персональні дані: паролі від акаунтів, дані банківських карт, файли cookie отримані від різноманітних сайтів. Так звані програми-кейлоггери дозволяють передавати хакеру інформацію про те, які символи вводив користувач за допомогою клавіатури. Втім, варто зазначити, що сучасні браузери оснащені передовими функціями для захисту інформації, завдяки чому отримати доступ до персональних даних користувачів ПК дедалі складніше.

Отже, вірогідність того, що зловмисник отримає доступ до ваших приватних фотографій через певний вірус доволі низька. Подібна ситуація можлива лише у випадку персональних атак на певну людину.

Найбільш небезпечними є шкідливі програми, які створюють підроблені копії веб-сторінок, які дозволяють збирати дані про платіжні реквізити. Варто ретельно перевіряти, на якому сайті ви вказуєте секретну інформацію.

Найбільш поширені сьогодні так звані рекламні віруси. Ці файли дозволяють інтегрувати рекламу в різні додатки та операційну систему, що сильно її захаращує та відволікає від роботи.

Також нещодавно було названо способи, якими хакери зламують паролі своїх жертв.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version