Home Новини сучасних технологій Названо способи, якими хакери зламують паролі своїх жертв

Названо способи, якими хакери зламують паролі своїх жертв

0

Останнім часом все більше з’являється інформації про хакерів та неймовірну кількість даних, які вони розповсюджують у вільному доступі, або ж продають на чорному ринку. Ця проблема хвилює багатьох користувачів, оскільки зараз практично всі користуються інтернетом, веб-сайтами, смартфонами і тому подібного. Зараз же буде названо способи, якими хакери зламують паролі своїх жертв і повірте, роблять вони це неймовірно спритно.

Спосіб 1. Фішинг

Напевно це один із найпопулярніших способів, якими хакери отримують всю конфіденційну інформацію своїх жертв. Зазвичай, для фішингу використовується електронна пошта і рідше вони працюють через телефонні дзвінки. Хакери створюють підроблений сайт, який максимально схожий до сайту відомого банку (для прикладу) і відправляють електронний лист жертві з інформацією про те, що їхній акаунт намагаються зламати (або ж лист із схожим вмістом) і необхідно швидко реагувати, щоб вберегти свої кошти. Зазвичай, в листі переконують, що необхідно перейти на сайт банку за посиланням, яке прикріплене в листі і ввести дані для входу в онлайн банк, або ж іншу конфіденційну інформацію.

Таким чином, після введення необхідних даних, хакери отримують дані для входу в онлайн-банк і не тільки.

Спосіб 2. Шкідливі програми та віруси

Також популярний спосіб і зараз він частіше використовується на смартфонах, оскільки користувачів смартфонів набагато більше, ніж користувачів ПК або ноутбуків. Вірус або шкідлива програма записують все те, що ви робите на смартфоні, зокрема записують введення паролів. Також вони можуть отримувати доступ до браузерів та зчитувати паролі, які там були збережені. В цілому, натрапити на такий додаток або вірус вкрай не рекомендується, оскільки наслідки можуть бути неймовірно серйозними.

Спосіб 3. Підбір паролів

Якщо хакери зібрали необхідну базу логінів для входу на той чи інший ресурс, то вони розпочинають масштабну атаку із підбором паролів. Зазвичай, вони мають підготовлену вибірку найпопулярніших паролів і масово перевіряють їх на всій доступній кількості облікових записів. З великою ймовірністю, з трьох спроб буде зламано досить багато акаунтів.

В даному випадку підбір розпочинається з найпростіших паролів (12345, 01234, qwerty і тому подібне) і закінчується більш складним.

Спосіб 4. Вразливості в безпеці веб-ресурсів

В даному випадку мова йде про більш-менш великі сайти, на яких зареєстровано достатньо багато користувачів (понад 1 млн) і де зберігається важлива конфіденційна інформація. Зазвичай, хакери добре вивчають ресурси і шукають проблеми в безпеці (лазівки). У випадку, якщо такі будуть знайдені, починається масова атака і в разі успіху, вони отримують більшість даних, які їх цікавили.

Спосіб 5. Онлайн підтримка на сайтах

Також популярний спосіб злому акаунтів. Зловмисники звертаються безпосередньо в технічну підтримку того чи іншого ресурсу або установи з проханням відновити пароль, або ж назвати його.

Успішно цей спосіб завершується рідко, оскільки велика кількість серйозних установ зразу попереджують, що вони не знають даних для входу і відповідно, назвати паролі або логін не мають можливості.

Також можна назвати ще один спосіб, за допомогою якого отримують дані для входу на потрібні ресурси - телефонний дзвінок, де зловмисник представляється співробітником служби безпеки банку (або іншої установи) і вимагає надання даних для входу. В даному випадку, цей спосіб більше своєрідний шахраям, ніж хакерам, оскільки вони працюють на більш глобальному рівні.

також нещодавно стало відомо, що хакери використовують ресурси компанії Google для проведення атак на користувачів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version