Home Новини сучасних технологій Чи можливе стеження через смартфон та чи можна на це якось вплинути

Чи можливе стеження через смартфон та чи можна на це якось вплинути

0

І знову тема стосуватиметься прослуховування наших ґаджетів. Інформації є дуже багато, і вона як говорить про те, що прослуховувати нас не можуть, так і про протилежне. Відповідно багато користувачів все ж не можуть спокійно користуватись смартфонами, а весь час щось підозрюють. Тому давайте спробуємо вияснити, чи можливе стеження через смартфон та чи можна на це якось вплинути.

Для початку варто зазначити, що стеження через смартфон справді можливе і ніхто не застрахований від таких дій в його сторону. Особливо такі дії легко зробити із старими версіями операційних систем, які вже не отримують оновлення. З однієї сторони стеження через смартфон може відбуватись в процесі отримання повного доступу до вашого смартфона, правда це досить складно реалізувати. А от простим способом є стеження через камеру та мікрофон.

Вплинути на даний процес також можна, зокрема завжди перевіряйте дозволи, які ви надаєте тим чи іншим програмам, та слідкуйте за файлами, які завантажуєте на свій смартфон, для уникнення завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Також ви можете скористатись сторонніми додатками, але завантаженими лише із офіційних магазинів додатків, а не з невідомих джерел. Є певна категорія додатків, як сповіщатимуть вас про ввімкнення камери чи мікрофона сповіщеннями, відповідно ви будете знати про те, коли хтось намагатиметься отримати доступ до них.

Якщо робити висновок, то стеження за допомогою смартфона можливе, але чи варто так сильно перейматись ним? Думаємо, що ні. Весь час думати про те, що за вами слідкують ніякої користі вам не принесе, це точно. А для уникнення стеження з метою шахрайства в вашу сторону, тут також досить легко себе захистити, головне дотримуватись правил цифрової гігієни.

Також нещодавно було названо 5 додатків, які допоможуть виявити стеження за вами на Android-смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version